(Foto: Pixabay/Rebel1965)

Schuif aan bij de Langste Ontmoetingstafel van Haarlem

HAARLEM - Op donderdagmiddag 3 oktober staat de Langste Ontmoetingstafel in het centrum van de stad op de Nieuwe Groenmarkt. Iedereen is welkom tijdens een geheel verzorgde high-tea die feestelijk wordt aangekleed met optredens en toegankelijke activiteiten. Meedoen is gratis, elkaar ontmoeten, samen eten en sociaal contact staan centraal.

Aan tafel op de Nieuwe Groenmarkt

Samen eten en verhalen delen verbindt. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid (1 t/m 8 oktober) is de Langste Ontmoetingstafel een van de plekken in Haarlem waar mensen elkaar op een ongedwongen manier kunnen ontmoeten. Op 3 oktober tussen 14.00-16.00 uur is iedereen welkom om aan te sluiten aan de autoluwe Nieuwe Groenmarkt. Alleen, of samen met een vriend(in), buur, kennis, maatje of familielid. Kunt u niet zelfstandig naar de Nieuwe Groenmarkt komen? Voor (gratis) vervoer kunt u t/m 30 september bellen met de Buurtwinkel: 088 118 29 72. Er wordt gezorgd voor een goed verzorgde tafel met koffie, thee, limonade en lekkers erbij. Ook is er muziek, een verhalenverteller en diverse creatieve activiteiten. Theatergroep Stem geeft een korte voorstelling over hoe het is om anderen te ontmoeten, je weg vinden op een nieuwe plek en wat daaruit voortkomt.

Verhalen vertellen verbindt

Verhalenvertelster Anne van Delft geeft aan de Langste Ontmoetingstafel een op maat gemaakte, prikkelende vertelvoorstelling over eenzaamheid waarin persoonlijke verhalen van de bezoekers naar boven komen. Daarnaast worden van 1 t/m 8 oktober op ontmoetingsplekken in alle stadsdelen van Haarlem verschillende verhalen-vertel-bijeenkomsten georganiseerd. De verhalen worden op creatieve wijze vastgelegd in woord en beeld. Meer informatie over het programma van de Week tegen Eenzaamheid: Haarlem Ontmoet

Meer berichten