Onbemande tankstations populair

  Nieuws
Mensen willen of alleen tanken of bediend worden met alle gemakken voorzien (Foto: Pixabay)
Mensen willen of alleen tanken of bediend worden met alle gemakken voorzien (Foto: Pixabay) (rodi.nl)

Poll HAARLEM - Geen tankstations meer met bediening maar kleine onbemande tankstations, tenzij het een servicetankstation is met meerdere faciliteiten. Er zijn momenteel in Nederland meer onbemande dan bemande tankstations. In de afgelopen vijftien jaar is het aantal onbemande locaties verviervoudigd, van 575 halverwege 2003 tot 2098 begin dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van branchevereniging Bovag.
Uit eigen onderzoek heeft Haarlem 18 tankstations waarvan er 7 onbemand zijn. De meeste onbemande tankstations zijn gevestigd in Schalkwijk.
Volgens Bovag verdwijnt het 'klassieke kleinschalige winkeltje' bij de pomp in hoog tempo. Bij de bemande tankstations verrijzen steeds meer volwaardige gemakswinkels: in 2003 waren dat er nog 293 en sindsdien steeg dat aantal met twee derde naar 485 begin dit jaar. In de afgelopen zeven jaar verdubbelde het aandeel van grote shops van bijna 8 naar bijna 15 procent. Intussen zijn er ruim 300 van zulke tankstationswinkels met een oppervlakte van meer dan 100 vierkante meter.
Op de Facebookpagina van Haarlems Weekblad staat een poll. Wilt u tanken en direct met pin betalen of bij een medewerker in het tankstation afrekenen? Vul de poll in en geef uw mening. Volgende week brengen we de uitkomst in de krant.

Meer berichten