Jelle en Puck zeggen 'ja' op vissersboot - Haarlems paar trouwt op Johanna II aan het Spaarne

  Nieuws
Jelle Woortman en Puck Metsers trouwen op de Johanna II op het Spaarne. (foto aangeleverd)
Jelle Woortman en Puck Metsers trouwen op de Johanna II op het Spaarne. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

HAARLEM - De meeste mensen trouwen gewoon aan 'vaste wal' in het gemeentehuis. Maar dit geldt niet voor Jelle Woortman (30) en Puck Metsers (29). De twee Haarlemmers werden vorige week in de echt verbonden op een vissersboot op het Spaarne. Het kersverse echtpaar koos er bewust voor. ''Omdat wij iets bijzonders wilden'', aldus het duo.
Via Jan Rotgans, een bevriende relatie van Rob Metsers, de vader van Puck, konden zij 'dat bijzondere' verwezenlijken. Rotgans is eigenaar van de Johanna II, een vissersboot die speciaal uit het Noord-Hollandse Den Oever was gekomen.
Afgelopen zomer ging Jelle voor zijn geliefde door de knieën. ''Wil je met mij trouwen?'', vroeg hij haar. Daar hoefde Puck natuurlijk niet lang over na te denken. Vervolgens vroeg het tweetal eigenaar Rotgans van de Johanna II, of hij zijn vissersboot ter beschikking wilde stellen. Het stel kende hem al van eerdere boottochten op zijn schip.
Puck en Jelle hebben elkaar in 2010 leren kennen tijdens het hockeyen, een hobby die ze samen delen en beoefenen bij de Bloemendaalse hockeyclub HBS. ''In mijn dagelijks leven werk ik als fysiotherapeut bij Fysio Physics'', vertelt Puck. ''Ik ben werkzaam op de locaties in Heemstede en Haarlem. Jelle is werkzaam bij TDA in Lijnden, een van de grootste leveranciers van vliegtuigonderdelen.''
De gemeente Haarlem en de havendienst maakten het mogelijk dat de Johanna II een officiële trouwlocatie werd. Het huwelijk werd voltrokken door een ambtenaar ‘pake’ Dirk de Boer, de 89-jarige opa van Puck. Het stel gaf elkaar het jawoord op het Spaarne bij de voormalige Droste fabriek, waarna zij en hun gezelschap van familie en vrienden een tocht door het centrum van Haarlem maakten. De huwelijksboot werd tijdelijk aangelegd bij het Teylers Museum, waarna de tocht vervolgd werd terug door het centrum en daarna naar de Mooie Nel.
''In eerste instantie hadden wij dertig man op de Johanna II. Nadat wij bij Droste waren geweest, ging nog eens veertig man mee. Alles bij elkaar hadden wij zeventig man aan boord. Eigenaar Jan Rotgans van de imposante vissersboot was voor de eerste keer in Haarlem. Hij was onder de indruk van de skyline van onze prachtige stad. Het was een onvergetelijke dag'', glimlacht het paar.

Meer berichten