'Je moet zorgvuldig omgaan met de plekken die je hebt'

  Nieuws
Maarten Wiedemeijer : 'Het is ontzettend moeilijk om in Haarlem aan een goede en betaalbare woning te komen' ( Foto: Christa Warmerdam)
Maarten Wiedemeijer : 'Het is ontzettend moeilijk om in Haarlem aan een goede en betaalbare woning te komen' ( Foto: Christa Warmerdam) (rodi.nl)

HAARLEM - “Het is ontzettend moeilijk om in Haarlem aan een goede en betaalbare woning te komen”, zegt Maarten Wiedemeijer. “We moeten oppassen dat de lage- en middeninkomens niet uit Haarlem verdreven worden want daarmee verdwijnt ook de identiteit van de stad.”
Maarten Wiedemeijer is PVDA gemeenteraadslid en ziet dat de woningnood in Haarlem groot is. “Ik ben de politiek ingegaan omdat ik me wil inzetten voor de samenleving”, legt hij uit. "Ik wil iets doen voor Haarlem, echt iets veranderen." Wiedemeijer groeide, samen met zijn twee broers (hij is één van een drieling), op in Spaarndam. De 31-jarige Wiedemeijer weet uit ervaring hoe moeilijk het is om in Haarlem een betaalbare woning te vinden. Noodgedwongen woont hij bij zijn moeder. “De wachtlijst voor een huurwoning is lang en koopwoningen zijn te duur”, legt hij uit. “Er moet in Haarlem echt iets gebeuren op dit gebied. Projecten die nu lopen duren vier á vijf jaar voordat het af is. We moeten in deze periode op zoek naar oplossingen. Containerwoningen zoals op het Delftplein, tegenover het Spaarne Gasthuis in Haarlem-Noord, zouden een oplossing kunnen zijn maar we hebben nog geen geschikte plek gevonden waar we dit soort woningen neer kunnen zetten. Je kunt niet overal zomaar woningen neerzetten en je moet ook heel zorgvuldig zijn met de plekken die je wel hebt. Er zijn plekken die veranderen, zoals bijvoorbeeld het oude Haarlem Stadion, daar moet je gebruik van maken. Het is een constante puzzel die je anders neer kunt leggen. Uiteindelijk komt er op neer dat er sociale huurwoningen bij moeten komen. Dat moeten we wel samen met alle Haarlemmers doen. Er komt vaak snel protest als er een plan is voor nieuwbouw. Iedereen wil meer sociale huurwoningen alleen ‘niet bij mij in de buurt’ en 'geen hoogbouw’.”

Meer berichten
 

Fotoseries