DIOS pakt eerste punt

Ondanks dat DGC meer ervaring heeft, weet DIOS er een gelijkspel van te maken.
Ondanks dat DGC meer ervaring heeft, weet DIOS er een gelijkspel van te maken. (Foto: Rowin van Diest)

NIEUW-VENNEP - DIOS heeft zondag 29 september in de tweede klasse zijn eerste punt veroverd. De thuiswedstrijd tegen DCG werd fraai afgesloten met 1-1. Vlak voor tijd kon Robin van der Voort de verdiende gelijkmaker scoren.

DIOS had vooraf veel vertrouwen. Er was vorige week dan wel verloren, het team had toch laten zien dat het sterk was.

De publieke belangstelling was, ondanks de regen, goed. Na een klein kwartier moest Jesse van Wees het veld met een blessure verlaten. Het is nog onbekend of hij volgende week weer inzetbaar is. Zijn plek werd overgenomen door David Reis. Beide teams waren de eerste helft aan elkaar gewaagd, wel hebben de Mokummers meer ervaring en hadden daardoor minder moeite met de gladde grasmat. Na een goed genomen corner ging een verdediger van de thuisploeg onderuit door de gladheid en daarvan profiteerde een sluwe aanvaller van DCG, 0-1. Direct vanaf de aftrap gaf Mike Degenaars de bal snel aan Milan van der Keer. Die wist te scoren, echter, de arbiter had buitenspel geconstateerd.

Terecht

In de tweede helft bleef DIOS hard werken voor een goede uitslag. Het duurde echter meer dan 20 minuten voor weer een goede kans werd gecreëerd. Aan de andere kant hield doelman Rinse Klinkenberg zijn doel op knappe wijze leeg. Rick de Kooker werd vervangen door Roy van der Hulst. Tien minuten voor tijd werd Degenaars ook naar de kant gehaald en kwam Wesley Boomgaart binnen de lijnen. Vlak voor tijd kon Van der Voort het harde werken van zijn team belonen. De vreugde over de terechte treffer was zeer groot.

DIOS heeft het eerste punt binnen en dat smaakt naar meer. Zondag 7 oktober speelt DIOS tegen DWS.