Frouk De Muinck-Lefeber honderd jaar

Algemeen
Loco-burgermeester Jurgen Nobel bracht de honderd jarige Frouk De Muinck- Lefeber een bos bloemen.
Loco-burgermeester Jurgen Nobel bracht de honderd jarige Frouk De Muinck- Lefeber een bos bloemen. (Foto: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG - In het bijzijn van diverse familieleden werd in verpleeghuis Eigen Haard in Zwanenburg onlangs een feestje gevierd ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van Frouk De Muinck- Lefeber. Loco-burgermeester Jurgen Nobel maakte zijn opwachting met een mooie bos bloemen en sprak haar toe.

Saskia Vreeswijk

Frouk Lefeber, geboren in Winterswijk als dochter van een onderwijzer en vervolgens het grootste deel van haar jeugd doorgebracht in Broek in Waterland. Getrouwd met Ebo de Muinck en enige jaren ingewoond in de Jan Evertsenstraat in Amsterdam. Ebo en Frouk hebben toen een woonboot laten bouwen en samen hebben zij 42 jaar gewoond aan het Zijkanaal F in Halfweg. 

Daarna zijn ze verhuisd naar de Mientekade in Halfweg en sinds september 2020 verblijft Frouk de Muinck-Lefeber, na het overlijden van Ebo, in Eigen Haard in Zwanenburg. Frouk heeft vele jaren als doktersassistente bij een oogarts in Amsterdam gewerkt. Daarna is zij gaan werken bij de voormalige Rabobank Zwanenburg-Halfweg.