Klaas Dijkhoff: "Aankoop aandelen Air France-KLM verstandig"

Algemeen
Klaas Dijkhoff spreekt zijn publiek toe, maar gaat vooral ook veel met ze in discussie.
Klaas Dijkhoff spreekt zijn publiek toe, maar gaat vooral ook veel met ze in discussie. (Foto: VVD)

HOOFDDORP - In Claus ging Klaas Dijkhoff woensdag 27 februari in gesprek met Noord-Hollanders over onder andere het klimaat en het belang van Schiphol voor de Nederlandse economie. Dijkhoff noemde het verstandig van het kabinet om aandelen in Air France-KLM te kopen. "Het is belangrijk dat we Nederlandse banen bij KLM en Schiphol beschermen."

De komende weken toert de VVD-fractievoorzitter door het land met zijn Stand-Up Politics. In de combinatie van politiek en cabaret neemt Dijkhoff het inhoudelijke politieke debat voor zijn rekening en verzorgen cabaretiers en muzikanten de luchtigere items van de avond. Na de opening door de Noord-Hollandse cabaretier Tom Sligting trad de zangeres Ilonka Ory op. Daarna was het de beurt aan Dijkhoff voor de serieuze noot van de avond.

Dijkhoff ging ook in op kritiek op het klimaatakkoord. "Wat er nu naar buiten komt, is niet iets definitiefs. Er komen nu zeshonderd maatregelen en driehonderd pagina's uit. Pas als ik weet wat de gevolgen zijn, beslis ik welke maatregelen ik steun." De VVD'er gaf daarbij een heldere doelstelling: "Ik wil Nederland schoon doorgeven aan onze kinderen, maar wel op een voor iedereen betaalbare manier. Dit gaat alleen lukken als we bereid zijn om dit samen te doen. Het idee dat dit het nu is en de politiek wel bij het kruisje tekent, is onzin."

Verkiezingen

Aan het einde van de avond wees Dijkhoff op het belang van de komende verkiezingen. "Per verkiezing bepalen wij samen wat voor land we zijn. Voor mij is dat een land waar je vrij bent en waar we de problemen samen oplossen. Dat is niet altijd gemakkelijk en je krijgt niet altijd 100 procent je zin. Er zijn partijen die daarom liever niks doen, commentaar leveren en toekijken vanaf de zijlijn. Dat kan, dan stel je niemand teleur, maar je krijgt ook niets voor elkaar."

De komende weken doet Dijkhoff met zijn Stand-Up Politics nog Zwolle, Tilburg, Almere en Kerkrade aan.