(Foto: Pixabay)

Nationale Boomfeestdag op Kleine Vennep

NIEUW-VENNEP - Dit jaar is de 63ste editie van de Nationale Boomfeestdag op Langoed Kleine Vennep. Kinderen van zeven verschillende basisscholen planten vandaag, woensdag 13 maart, bomen en struiken op het landgoed.

Alle kinderen die dit jaar meedoen, mogen een eigen boom of struik planten. Dat komt neer op 350 jonge bomen. Ook komen er twaalf grotere bomen in een bomencirkel, voor elke provincie één. Daarnaast gaan er 31 fruitbomen de grond in, die staan voor elke dorpskern in Haarlemmermeer.

Net als voorgaande jaren doen ruim 280 gemeenten in Nederland mee, met zo'n 100.000 kinderen die op de Nationale Boomfeestdag 200.000 bomen en struiken planten. Al die bomen en struiken samen zijn ongeveer tachtig voetbalvelden vol. De Boomfeestdag is actueler dan ooit. Het planten van bomen is namelijk een van de maatregelen voor een beter klimaat. Bomen maken met hun bladgroen zuurstof uit CO2 aan.

KinderKlimaattafel

De Nationale Boomfeestdag valt dit jaar in de week vóór de Provinciale- en Waterschapsverkiezingen. Klimaat staat bovenaan in de verkiezingsprogramma's vanwege de vijf Klimaattafels en het Klimaatakkoord. Kinderen hebben hun stem niet kunnen laten horen. Daarom wordt 13 maart een KinderKlimaattafel georganiseerd. Een debat tussen kinderen en volwassenen (lokale, provinciale en landelijke politici en bedrijven). De vraag is: Hoe denken kinderen over klimaatoplossingen en wat zouden politiek en bedrijfsleven, volgens hen, moeten doen voor een leefbare en gezonde toekomst? Aan het eind van de ochtend bieden de kinderen de uitkomsten aan, aan onder andere de Commissaris van de Koning en de Burgemeester.

Meer berichten