Koploper KIOS allesbehalve scherp

NIEUW-VENNEP - De korfballers van KIOS hadden, na twee vrije weken, zaterdag 9 maart problemen met hun schot. Al zag dit er in het begin niet naar uit, want na 8 minuten leidden de Vennepers met 6-3 tegen middenmoter Atlantis. De volgende 22 minuten werd echter niet meer gescoord, waardoor Atlantis met de rust op een 6-7 voorsprong stond.

Na rust brak Jeroen Vos de ban. Hij bracht de stand op 7-7. Atlantis liep vervolgens uit naar 7-10. Met nog een kwartier te spelen was het 8-11, maar de oranjehemden knokten zich via Bo van Tol, Ilse Landman en Jeroen Vos terug naar 11-11. Met nog 10 minuten te spelen, was het 12-12 en wat KIOS ook probeerde, de bal ging niet meer door de korf. Datzelfde gold voor Atlantis, waardoor beide teams genoegen moesten nemen met een gelijkspel.

Coach Mark Krook: "Verdedigend en aanvallend rebounden zat het prima in elkaar, maar qua effectiviteit schoten we duidelijk tekort. Voor hetzelfde geld hadden we verloren, dus we mogen blij zijn met 1 punt.Vier weken geleden stonden we nog 1 punt achter op concurrent Refleks en nu staan we nog steeds 2 punten voor. Volgende week volgt een zware uitwedstrijd tegen Reeuwijk, dan moeten we er weer staan."

Stand

1. KIOS 11 – 18; 2. Refleks 11 – 16; 3. EKVA 11 – 15

Meer berichten