Te weinig strijdbaar geeft Overbos Kagia te veel ruimte, dat zeven keer tot scoren komt.
Te weinig strijdbaar geeft Overbos Kagia te veel ruimte, dat zeven keer tot scoren komt. ((Foto: Rowin van Diest))

SV Overbos onderuit tegen kampioen

HOOFDDORP - SV Overbos verloor in de derde klasse zaterdag met 2-7 van VV Kagia. Het team van trainer Maurice Kuiper had vooraf hoop op een goed resultaat, want Kagia was al kampioen. Het werd echter snel duidelijk dat deze tegenstander geen gas wou terugnemen.

De sportieve plicht werd zeer serieus genomen en Overbos kreeg het al snel moeilijk. Kagia beschikt over een team dat zeer makkelijk scoort en haar wil makkelijk aan de tegenstander kan opleggen. Overbos wou wel beter presteren maar was te weinig strijdbaar. Er werd in een te laag tempo gespeeld om het Kagia moeilijk te maken. Zonder al te veel moeite kon de kampioen de rust ingaan met 0-2.

In het tweede bedrijf kon Overbos te makkelijk op grotere achterstand gezet worden. Trainer Kuiper zat zich langs de kant boos te maken, echter, dat bracht geen verandering. Kagia liep uit naar 0-6. Door een eigen doelpunt kon de aanhang van de thuisploeg eindelijk zacht juichen. Even later kon Overbos zelfstandig scoren. Er was na afloop twijfel over de schutter. Kagia kon in de slotfase nog een keer scoren.

Beide teams hadden na afloop weinig te melden over het duel. Overbos heeft nog drie duels te gaan. De eerste wedstrijd is zaterdag 11 mei uit tegen VVA-Spartaan. Er zal dan heel anders gespeeld moeten worden om succesvol te zijn.

Meer berichten