Veel teams van FC VVC en DIOS namen het zaterdag tegen elkaar op, op het sportcomplex van FC VVC.
Veel teams van FC VVC en DIOS namen het zaterdag tegen elkaar op, op het sportcomplex van FC VVC. ((Foto: Rowin van Diest))

VVC kampioen van Nieuw-Vennep

  Sport

NIEUW VENNEP - Het begon vorig jaar als een extra sportief evenement tijdens de feestweek en dat beviel. Verschillende teams van FC VVC en DIOS streden om het kampioenschap van Nieuw-Vennep. Zaterdag 15 juni werd volop strijd geleverd, maar de waardering en vaak vriendschap voor elkaar waren even belangrijk. De zaterdag 1 van FC VVC boekte uiteindelijk in onderlinge duels de beste resultaten. Wel werd in de slotwedstrijd van DIOS met 0-4 verloren. Daar kon na het laatste fluitsignaal niemand mee zitten.

Sportieve strijd tussen teams DIOS en VVC

Het begon ochtends met zeer veel regen. Echter, toen de middag aanbrak, werd het weer beter en zag het publiek langs de kant de meest uiteenlopende teams tegen elkaar uitkomen. Bij DIOS viel het vrouwenteam tot 13 jaar op. In dit team spelen veel talenten die elkaar uitstekend weten te vinden in de combinaties.

De fans van beide clubs kennen elkaar vaak goed en er werden mooie verhalen aan elkaar verteld. Mieke van den Bor was er speciaal voor uit de hoofdstad gekomen "Een nichtje zou vandaag meedoen en ik voelde me direct thuis. Wel werd ik nog even uitgelachen toen ik niet wist of ze nu voor VVC of DIOS uitkwam. Maar er zijn wel meer grootouders die daar last van hebben. Gezellig is het zeker."

Een fan van DIOS is trots op zijn club: "Bij veel verenigingen zie je dat er vaak ruzie is. Dat kom je bij ons amper tegen. Er zijn weleens meningsverschillen, maar die worden snel uitgepraat of je drinkt een borrel met elkaar. En sportief gezien zijn we met een ongekende reeks bezig. Jammer dat veel trouwe supporters dit niet meer hebben mogen meemaken. Tenzij er boven echt een voetbalhemel is."

Komend seizoen

Een VVC-fan was al een beetje bezig met het komende seizoen. "Er is een aantal jongens vertrokken, zoals Rezgar Kasim en Elroy Knol die naar SV Hoofddorp en SV Overbos gaan. Patrick Duarte zijn we na lange tijd ook kwijt, die gaat naar het buitenland. Daar staat tegenover dat er veel goede krachten bij zijn gekomen. Maar liefst acht nieuwelingen maken de overstap naar Nieuw-Vennep. Roy de Nijs komt van SCW. Jerome Rousseau komt van Quick. Verder zijn Jesse Tas van ASC en Tom Enthoven van SV Lisse gekomen. En ik weet zeker dat Demyro Dillen die van Hoofddorp komt een aanwinst is. Tenslotte hebben we nog Justin Feijter, Jawas Akrari en Marwan Fares. Die komen van Alphense Boys, Overbos en DSOV. Na twee moeizame jaren moet ons eerste team weer goed voor de dag kunnen komen."

Meer berichten