Het Mixtream festival biedt voor elk wat wils.
Het Mixtream festival biedt voor elk wat wils. (Foto: rodi.nl)

Gratis festival Mixtream pakt uit met Dune, Brainpower en Proto X

  Uit

HEERHUGOWAARD - Festivalgangers hebben de datum - zondag 25 augustus - al maandenlang roodomrand in de agenda staan. Die dag vindt in het Rosarium Park de negentiende editie van het gratis toegankelijke Mixtream Festival plaats. De organisatie heeft ook dit jaar weer een aansprekende line-up weten te regelen, waarbij ervaren artiesten en jong talent hand in hand gaan. De headliner en de afsluiter van het Dance-podium zijn respectievelijk Dune en Proto X! Op het hoofdpodium staan onder meer de bands Black Operator, Steenkoud en Edwin Danks, evenals de rappers Brainpower en Joost.

Eén van de grootste namen op Mixtream 2019 is Dune. Met hits als 'Hardcore Vibes', 'I Can't Stop Raving', 'Rainbow to the Stars' en 'Hand in Hand' zette de Duitse danceformatie Dune zich op de kaart in de jaren negentig. Oprichter Oliver Froning ontfermt zich tegenwoordig over de nalatenschap van Dune en is een graag geziene gast op festivals als Tomorrowland, Zwarte Cross en Defqon. Komend weekend is Heerhugowaard aan de beurt. Hardcore-dj en -producer Proto X mag na Dune het Mixtream Festival afsluiten. In 2013 pakte hij al eens goed uit op het festival. Jong talent Merow draait al sinds haar twaalfde en maakt sindsdien flink naam in de regio.

'Dansplaat'
Brainpower is met tien top-100 albums, meer dan twintig gouden en platina platen en ruim drieduizend live- shows, waaronder zes keer Lowlands en tweemaal Pinkpop, één van de meest succesvolle Nederlandse rappers. Zijn single 'Dansplaat' belandde in 2002 zowel in Nederland als in België op de eerste plaats in de hitparade. Ook met Joost gaat het voor de wind. De 21-jarige rapper gaf ook al een show op Lowlands en in een uitverkochte Paradiso. Met de eerder op Mixtream verschenen Donnie maakte hij meerdere nummers en trad hij op in Carré.

Colombiaanse ska
Opvallende acts zijn verder Bizkit Park en Los Paja Brava. Vaak onderschat en verguisd door critici heeft Nu-Metal voor de soundtrack van een hele generatie gezorgd. Bizkit Park eert de knallers van Limp Bizkit, Korn, System of a Down, Linkin Park, Slipknot, Papa Roach en meer! Los Paja Brava brengt de muziekstijl Cumbia van de Colombiaanse Atlantische kust naar Heerhugowaard en vermengt deze met Ska en Surf-invloeden. Het resultaat is een explosie van energie, ritme en extreem goede vibes!

Dat er ook goede muziek in onze regio gemaakt wordt, bewijzen de winnaars van de Mixtream Band & DJ Contest. 3 Point Landing maakt alternatieve rock waarin de zangeres met haar keytar de gitaar vervangt, The Guy Next Door houdt van een stevig potje funky bluesrock, Dusty Boyd is een talentvolle hardstyle-producer en de pas veertienjarige DJ Virato is thuis in house en aanverwante stijlen.

Black Operator
Zanger en gitarist Sander Den Das stond in de afgelopen achttien jaar al met zijn bands Susans Garden en The La La Lies op Mixtream. Nu is hij terug met een nieuwe bluesrock-formatie. Met Black Operator heeft hij net het debuutalbum afgeleverd (en gepresenteerd in Podium Victorie) en hij laat de nieuwe plaat graag live met zijn band aan het publiek horen. Ook Edwin Danks zit vol onvervalste bluesrock en weet met een lach en een knipoog elk publiek voor zich te winnen. De Heerhugowaardse band Steenkoud heeft iets te vieren op Mixtream. De groep bestaat namelijk tien jaar. Met hun Nederlandstalige cross-over van rock en hiphop beloven ook zij één groot feest.

Feestgangers zijn welkom van 13.00 tot 22.00 uur op het festivalterrein in het Rosarium Park. Mixtream Festival wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd. Ook meehelpen? Aanmelden kan via vrijwilligers@mixtream.nl.

Meer berichten