Het Oeral Kozakkenkoor.
Het Oeral Kozakkenkoor. ((Foto: aangeleverd))

Kerstconcert Oeral Kozakkenkoor in Cultuurkoepel Heiloo

HEILOO - Om echt in de sfeer te komen brengt het Oeral Kozakkenkoor op kerstavond 24 december in de Cultuurkoepel Heiloo een traditioneel kerstconcert in Russische sfeer.

Het gerenommeerde mannenkoor onder leiding van Gregor Bak brengt bezoekers in kerststemming door het zingen van oude Russische en Oekraïense kerstliederen, afgewisseld met gezangen uit de Russisch-orthodoxe liturgie en folkloristische liederen uit het oude Rusland. Het uit circa 30 man bestaande koor heeft in binnen- en buitenland grote bekendheid en verzorgde verschillende radio- en televisieoptredens.

Fargo

Het koor is regelmatig op tv te bewonderen en is inmiddels 'wereldberoemd' door de Netflix-serie Fargo, waarin het koor te horen is in twee afleveringen. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door het Oekraïense ensemble Uzory afkomstig uit de Oekraïense stad Mykolajiv. De zes leden van de groep zijn muzikale virtuozen die studeerden aan de conservatoria van Kiev en Odessa. Zij bespelen typische Russische en Oekraïense instrumenten zoals de domra, balalaika, bajan (Russische knopaccordeon), fluit en een variatie aan slaginstrumenten, die prachtig klinken in de Koepel.

Kerstbal

Evenals voorgaande jaren is er kerstbrood, glühwein en kerstbal na! Dinsdag 24 december in de Cultuurkoepel. Aanvang: 20:15 uur. Kaarten: €19,50 via www.cultuurkoepelheiloo.nl of in het VVV kantoor op Landgoed Willibrordus te Heiloo.

Meer berichten