Zeer geslaagde kermis in Zijdewind

Algemeen
Jeu de Boules altijd goed voor vermaak.
Jeu de Boules altijd goed voor vermaak. ((Foto: aangeleverd))

ZIJDEWIND - Schitterend weer maakte de Zijdewinder kermis toch tot een zeer geslaagde gebeurtenis.

Door Th. Moras

De aangepaste kermis is uitstekend verlopen. Het kermiscomité kan meer dan dik tevreden zijn dat alles zo voortreffelijk is gegaan deze dagen. Op zondag voerden ATB-wedstrijden en katknuppelen de boventoon. Na het aangepaste ATB gebeuren was het de beurt voor het katknuppelen waarvoor het kermisterrein in de ochtend door het kermiscomité en een groot aantal vrijwilligers in orde was gemaakt.

Jeu de Boules

Maandag stond Jeu de Boules op programma. Net als bij het katknuppelen waren alle plaatsen weer bezet en werden alle tafels voorzien van een koelbox met gekoelde drankjes zodat iedereen in z’n eigen behoefte kon voorzien. Nog voor half drie gaf voorzitter Thomas Droog het startsein aan de spelleider Henk Broersen die deze taak uitstekend en bekwaam in goede banen wist te leiden.

Biefstuk met brood

Inmiddels was de grote braadpan opgestookt en werd iedereen voorzien van de befaamde biefstuk met brood en champignons.

Rond 16.00 uur begon ras-artiest Paul Vlaar de stemming met gezellige muziek te verhogen waar het terrein zo was ingericht dat er onderling zoveel mogelijk en voldoende afstand werd gehouden. Tijdens het Jeu de Boules werd de jeugd van de lagere school door het comité bezig gehouden met diverse spellen waaruit door de kinderen een keuze gemaakt mocht worden. Zij amuseerden zich kostelijk. Voor de kleinste jeugd was het helemaal grandioos. In de kermistent werden zij uitstekend vermaakt door een topper, een grappenmaker van de bovenste plank.

Rond half tien ’s avonds werd de Zijdewinder kermis weliswaar een dag eerder dan gebruikelijk afgesloten. Ondanks alles kijkt het comité terug op een waar dorpsfeest.

Op zondag werden ATB-wedstrijden verreden.