Laatste Bolnes draaidag in motorenmuseum Nieuwe Niedorp

Algemeen
Er is van alles te zien in het museum.
Er is van alles te zien in het museum. ((Foto: aangeleverd))

NIEUWE NIEDORP - In het motorenmuseum in Nieuwe Niedorp laat Henk Harberts komende zondag voor de laatste keer in dit seizoen de grote Bolnes motor draaien.

Beneden bij de motoren kunnen de mannen hun hart ophalen. “We laten diverse motoren draaien en de grote Bolnes motor wordt gestart om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur. De dames kunnen gerust meekomen, we zullen zorgen dat ze in het museum ook genieten”, meldt Harberts.

Bovenverdieping

Wat is te zien op de bovenverdieping: een keuken uit grootmoederstijd, kinderwagens, een babykamer, hoedenwinkel, schoenmakerswerkplaats, drogisterijwinkel, kruidenierswinkel,manifacturenwinkel, fotozaak, kapperszaak, de zondagse kamer, miniaturen van Jack Appelman, schaatsen, naaimachines, schrijf- en telmachines en een wandschildering die is geschilderd door Bizot uit Zwaag. Verder is er een demonstratie met tekst en uitleg van de houtdraaierij. kortom: teveel om op te noemen. De bovenverdieping is goed bereikbaar, ook voor mensen die slecht ter been zijn. Er i een traplicht en een lift voor rolstoelen.

Openingstijden

De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Het museum is dit jaar nog open tot 1 oktober.

Het museum is te vinden aan de schulpweg 47, 1733 AT in Nieuwe Niedorp. www.motoren-museum.nl

Laatste Bolnes draaidag in motorenmuseum.