Verbouwing Maria Mater in ‘t Veld is van start gegaan!

Algemeen
Verbouwing van start gegaan.
Verbouwing van start gegaan. (Foto: aangeleverd

HOLLANDS KROON - De gemeente Hollands Kroon heeft Maria Mater de benodigde vergunning verstrekt om van start te gaan met de verbouwing. Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van de zorg in de locatie Maria Mater voor ’t Veld. Op 21 juni zijn de bouwwerkzaamheden van start gegaan.

Woonzorggroep Samen heeft het afgelopen jaar haar aanbod in Maria Mater naast huur- en thuiszorg uitgebreid met langdurige zorg. Dit betekent dat er nu ook 24/7 zorg verleend wordt aan bewoners die dit nodig hebben. Op deze manier ontstaat er een mix aan bewoners met een langdurige zorgvraag, bewoners met een thuiszorgvraag en huurders die samenwonen in Maria Mater. Onder deze bewoners varieert als vanzelfsprekend de zorgvraag van ouderen die (nog) geen zorg nodig hebben tot ouderen met een zwaardere zorgvraag. Alles met als doel om de ouderen, zo lang als redelijkerwijs mogelijk, in de voor hun vertrouwde omgeving van ’t Veld te laten wonen.

Werken in buurtjes

Binnen Maria Mater gaat gewerkt worden met het wonen in buurtjes. Elk buurtje bestaat straks uit een eigen buurtkamer en ontmoetingsruimte, deze ruimten zijn centraal gelegen op de verschillende verdiepingen. Hier is alle gelegenheid om elkaar op laagdrempelige wijze te ontmoeten. Er is ruimte voor spontane ontmoeting, afgewisseld met georganiseerde activiteiten.

Leven

“Met elkaar brengen we het wonen in een buurtje tot leven, van bewoner tot medewerker en van mantelzorger tot vrijwilliger, iedereen draagt bij. Om deze buurtjes te realiseren gaan we inpandig verbouwen en realiseren we nieuwe appartementen in de vleugel rechts van de ingang”, zegt een woordvoerder.

Bouwterrein

De afgelopen week week is het bouwterrein rondom Maria Mater ingericht. Dit betekent dat een deel afgezet werd met hekken, er wordt materiaal opgeslagen en er is een bouwkeet gesitueerd. Deze aanpassingen zijn gedaan aan de achterzijde van Maria Mater.

Sloopwerkzaamheden

Vervolgens gaan in de week van 28 juni de sloopwerkzaamheden van start. Dit betreft de werkzaamheden aan de vleugel rechts van de hoofdingang. Deze vleugel wordt van binnenuit gesloopt en vervolgens weer opgebouwd. Hierin worden nieuwe appartementen gerealiseerd. Deze appartementen zijn nodig om het aantal appartementen in Maria Mater gelijk te laten zijn. De verwachting is dat we deze fase van de bouw tegen het einde van dit jaar af zullen ronden.

Parkeren

Door het bouwterrein zijn er tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar bij Maria Mater. “We hebben ons personeel verzocht met de fiets te komen of de auto verder weg van Maria Mater te parkeren. Op die manier laten we voldoende ruimte te laten voor de bewoners van de aanleunwoningen naast Maria Mater, Oranjehof en de Oranjelaan. Hiermee hopen we de parkeeroverlast voor eenieder tot een minimum te beperken.”

Communicatie

“De aanpassingen die wij gaan doen aan Maria Mater hebben alles te maken met het voorbereid zijn op de toekomst voor mensen met een complexe zorgvraag. Wij kijken erg uit naar het resultaat. Mocht u ergens tegenaan lopen of vragen voor ons hebben, neem dan contact op via Verbouw.mariamater@wzgsamen.nl.”

Sneak preview van het nieuwe Maria Mater.