(Foto: )

Zomermarktconcert in Foreestenhuis

HOORN - Organist Erik Visser en sopraan Jeanneke van Buul geven woensdag 7 augustus - tijdens de Hoornse woensdagmarkt - een zomermarktconcert in het Foreestenhuis, Grote Oost 43 in Hoorn. Dit duo heeft een programma samengesteld waarbij de mogelijkheden van het onlangs gerestaureerde Knipscheer-orgel optimaal gebruikt worden. Bezoekers kunnen luisteren naar werken van onder meer Scheidemann, Schütz, Lully, Purcell, Bach en Händel.

Beide musici hebben een grote staat van dienst. Sopraan Jeanneke van Buul studeerde aan het Conservatorium van Maastricht en Amsterdam en haar zangkwaliteiten waren te horen in uitvoeringen van onder meer het Gloria van Vivaldi, de Hohe Messe en de Johannes- en Mattheuspassion van Bach, Grabmusik, het Requiem van Mozart en dat van Fauré. Maar ook het Te Deum van Dvorák, Strawinsky's Les Noces en De Staat van Louis Andriessen. In kleinschalige operaproducties vertolkte zij Eerste Dame in Die Zauberflöte, Rowan in The little Sweep en Eveline in Maske in Blau. Ook werkte zij mee aan Doodgoed een Boerenopera door Muziektheater Struweel. Naast haar solistische werkzaamheden geeft Jeanneke samen met haar vaste begeleider Peter Nilsson regelmatig liedrecitals. Sinds 2004 is zij vast verbonden aan het Koor van de Nationale Opera. Erik Visser studeerde hoofdvak Orgel bij Bernard Winsemius aan het Conservatorium van Hilversum en Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en geeft regelmatig orgelconcerten. Sinds 1989 is hij organist van Vrijburg te Amsterdam (samenwerking van Remonstrantse Gemeente en Vrijzinnige Protestanten).

Het concert in het Foreestenhuis begint om 13.00 uur en is afgelopen rond 13.30 uur. Het concert is gratis toegankelijk en na afloop is er een collecte. Meer weten? Kijk op www.orgelconcerten-hoorn.nl.

Meer berichten