Maandelijks doen honderd werkzoekende vijftigplussers nieuwe energie en ideeën op bij Netwerkcafé Hoorn.
Maandelijks doen honderd werkzoekende vijftigplussers nieuwe energie en ideeën op bij Netwerkcafé Hoorn. ((Foto: aangeleverd))

Werkzoekende vijftigplussers leren kansen zien bij Netwerkcafé Hoorn

HOORN - Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt vinden vijftigplussers die hun baan kwijt zijn nog steeds moeilijk nieuw werk. Een groep vijftigplussers heeft daarom de handen ineengeslagen. Elke maand organiseren zij Netwerkcafé Hoorn, een bijeenkomst met zo'n honderd mensen om samen de weg naar werk te vinden. Woensdagmiddag 19 februari gaat het over kansen zien.

Dat je geen werk hebt op dit moment, kun je ook zien als een kans om leuker werk te vinden. Zoals de Hoornse Sonja Koomen. Na jaren werken in de horeca, kreeg ze lichamelijke klachten en moest ze stoppen. Ze besloot toen om van haar hobby haar beroep te maken. Nu verdient ze haar brood als leefstijlcoach bij Lijfstijl Hoorn. Haar advies: "Ga iets doen waar je blij van wordt en waar jij goed in bent, alleen dan kun jij je werk met plezier uitvoeren."

Workshops

Sonja geeft woensdag een van de vijf workshops waarin deelnemers aan de slag kunnen om hun eigen kansen op werk te vergroten. De andere workshops gaan over succesvol communiceren, over hoe je vooroordelen over vijftigplussers voorbij komt, over praktische tips om je droombaan te vinden en hoe je bij het solliciteren meer resultaat kunt behalen door juist minder te doen.

Netwerken

Vast onderdeel van het programma is ook netwerken, want langs die weg kom je volgens de vrijwilligers die Netwerkcafé Hoorn organiseren echt het beste aan tafel bij een nieuwe werkgever of opdrachtgever.

Werkzoekenden uit de wijde omgeving van Hoorn zijn woensdagmiddag 19 februari van 13.00 tot 17.00 uur welkom in wijkcentrum De Zaagtand, Sint Eloystraat 106 in Hoorn. Het programma is te zien op www.netwerkcafehoorn.nl. Daar kunnen belangstellenden zich ook aanmelden. Deelname is gratis.

Meer berichten