Open repetities Hoorns Byzantijns Mannenkoor

Algemeen
In november en december staan verschillende optredens gepland. Het koor kan daarbij wel wat versterking gebruiken.
In november en december staan verschillende optredens gepland. Het koor kan daarbij wel wat versterking gebruiken. Foto: aangeleverd

HOORN - Wie lijkt het leuk om in een a capella-koor te zingen, dus met alleen maar (mannen-) stemmen, zonder muzikale begeleiding? En in een taal die niet zo voor de hand ligt: het kerk-Slavisch? Kom dan eens kijken en luisteren bij een van de open repetities in augustus van het Hoorns Byzantijns Mannenkoor.

Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor heeft de coronaperiode goed doorstaan. Vorig jaar, na de uitbraak, moesten alle concerten en kerkdiensten afgezegd worden en werden de repetities stilgelegd. Maar na een paar maanden zijn de mannen in een open boerenschuur weer gaan repeteren, en hebben zij direct een paar nieuwe stukken ter hand genomen. Helaas moesten zij in november vorig jaar opnieuw stoppen, maar konden ze gelukkig met on-line repetities het koorgevoel vasthouden. En vanaf eind juni repeteert het koor weer met elkaar in ruime, goed geventileerde kerken of zalen.

In november en december staan verschillende optredens gepland. Het koor kan daarbij wel wat versterking gebruiken. Zangers zijn van harte welkom! Kom langs tijdens de open repetities op dinsdag 24 of 31 augustus. Dinsdag 24 augustus wordt gerepeteerd in de Hervormde Kerk in Hoogwoud, Radboudstraat 1. Dinsdag 31 augustus is de repetitie in de reguliere repetitieruimte in wijkcentrum Kersenboogerd, Brederodegracht 1 in Hoorn. Beide avonden beginnen om 20.00 uur. Meer informatie? Mail naar informatie@hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl of bel 06-53726706. Kijk ook op www.hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl.