Uitgestelde concertserie in Oosterkerk Hoorn kan nu beginnen

Algemeen
Sabine Wüthrich en Daniël Kramer.
Sabine Wüthrich en Daniël Kramer. Foto: aangeleverd

HOORN - Gelukkig kan de uitgestelde serie eigen concerten van de Oosterkerk weer beginnen. Het gaat om vier uitvoeringen nog dit jaar en een vijfde in januari 2022. Het publiek kan veel moois verwachten van de bijzondere muzikanten die eraan meewerken.

De serie start donderdag 23 september met het programma Meine liebe ist grün, door het duo Sabine Wüthrich (sopraan) en Daniël Kramer (pianist). Ze zijn geen onbekenden in de Oosterkerk, beiden waren al te horen tijdens het Kamermuziekfestival. Het duo brengt een programma van jeugdige en leergierig jong gebleven componisten. Met liederen over liefde, hoop en veel tranen met daartussen de betoverende sonate opus 90 voor pianosolo van Beethoven. Verder hoort het publiek van onder meer Mozart, Schubert, Mendelssohn en Brahms.

De data en uitvoerders van de overige concerten zijn: 15 oktober het trio Heleen Verhulst (viool), Gerard Bouwhuis (piano) en Mick Stirling (cello), 26 november pianoduo Niek van Oosterum en Yoo-Seon Lee en 20 januari Sabine Wüthrich en Daniël Kramer met een volledig nieuw winterprogramma.

Voor de reeks zijn passe partouts verkrijgbaar, maar ook losse kaarten. Een consumptie is bij de prijs inbegrepen. Alle concerten hebben een pauze en starten om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Ga naar www.podiumplein.nl en kijk bij Oosterkerk voor kaarten of bezoek de website www.oosterkerkhoorn.nl .

De Oosterkerk staat bekend om de mooie akoestiek en bijzondere concertvleugel. Uiteraard worden alle geldende coronaregels in acht genomen.