BiebPunt in de Grote Waal in Hoorn geopend

Algemeen
Wethouders Simon Broersma en Kholoud Al Mobayed.
Wethouders Simon Broersma en Kholoud Al Mobayed. Foto: Bibliotheek Hoorn

HOORN - Wethouder Simon Broersma heeft donderdag 3 maart het eerste BiebPunt geopend in de Grote Waal in Hoorn.

In het BiebPunt kunnen inwoners van de wijk meedoen aan activiteiten, vinden ze ondersteuning en kunnen ze andere inwoners ontmoeten. Iedereen is welkom voor een (digitale) hulpvraag, een gezellige of educatieve activiteit en/of het lezen van een boek of een tijdschrift.

De activiteiten worden aangeboden door de samenwerkingspartners de Bibliotheek Hoorn, WilgaerdenLeekerweidegroep, 1.Hoorn en Stichting Netwerk. Samen verzorgen zij een passende en krachtige invulling van het BiebPunt.

De maatschappelijke rol van de bibliotheek is ondervertegenwoordigd in de wijk Grote Waal. Het BiebPunt Grote Waal is een pilot in samenwerking met WilgaerdenLeekerweidegroep waarbij activiteiten en diensten worden aangeboden afgestemd op de inwoners van de wijk. Op een laagdrempelige inlooplocatie worden cursussen, spreekuren en workshops georganiseerd gericht op basisvaardigheden (digitaal en taal). WilgaerdenLeekerweidegroep doet dit in de vorm van ontmoeting, ondersteuning en activiteiten voor de cliënten.

Meer informatie: www.bibliotheekhoorn.nl/biebpunt .

V.l.n.r.: Paul Groot (directeur Bibliotheek Hoorn), Simon Broersma (wethouder Gemeente Hoorn), Norma Stapel (manager VrijwilligersNH), Jessica van der Bilt (directeur Stichting Netwerk), Thamar Steens (dociaal werker 1.Hoorn) en vrijwilligers Formulierenbrigade Dick de Vries en Diana Been.