"Het is uniek om al dat zand op de Roode Steen te zien liggen."
"Het is uniek om al dat zand op de Roode Steen te zien liggen." ((Foto: aangeleverd))

Twaalf jaar beachvolleybal op de Roode Steen

HOORN - Voor de twaalfde keer vindt van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni het Beachvolleybaltoernooi in Hoorn plaats. De sportieve strijd speelt zich af op het meest markante plein van Hoorn: de Roode Steen. Maar liefst 180 teams nemen deel aan dit zomerse spektakel. De donderdag is aan het zeer succesvolle evenement toegevoegd. Hierdoor kunnen ook de scholieren van het basisonderwijs, groep 6 tot en met 8, genieten van het zandspektakel.

Op het plein komen drie beachvolleybalvelden te liggen. Alle velden worden voorzien van een professionele net-installatie en belijning. Rondom het beeld van Jan Pieterszoon Coen wordt een dikke zandlaag aangelegd. "Het is uniek om al dat zand op de Roode Steen te zien liggen. Daaromheen genieten de bezoekers vanaf het terras van het spektakel", aldus de organisatie. De combinatie - volle terrassen en de beachvolleyballers die met passie en plezier aan het sporten zijn - zorgt voor een unieke sfeer. "Het Beachvolleybaltoernooi Hoorn behoort tot één van de grootste stedelijke beachvolleybaltoernooien van Nederland."

Programma: donderdag 27 juni om 14.00 uur start het evenement met de leerlingen van het basisonderwijs. Vanaf 18.00 uur gaan de bedrijventeams en de Heren 2:2 Laag van start. Vrijdag 28 juni om 09.00 uur en om 13.00 uur zijn de leerlingen van het voortgezet onderwijs aan de beurt. Vanaf 17.00 uur gaan de bedrijventeams met elkaar de strijd aan. Zaterdag 29 juni vanaf 09.00 uur staat in het teken van dames- en herenteams 2:2. Om 21.30 uur staan de finalewedstrijden Heren Hoog gepland. Zondagochtend 30 juni laten de jeugdteams (2 tegen 2) zien dat het beachvolleybal onder de jeugd populair is. Vanaf 12.30 uur gaan de teams 3:3 en de Horecateams van start. Rondom 18.00 uur worden de prijzen voor de finalisten uitgereikt. De organisatie is in handen van Fun2sport in samenwerking met WhamWham. Meer informatie: www.fun2sport.com.

Meer berichten