Kleurrijke Lichtjesavond in Bangert en Oosterpolder Zwaag

ZWAAG - De traditionele lichtjesavond in Bangert en Oosterpolder vindt zaterdag 28 september plaats van 18.30 tot 21.00 uur. Deze zesde editie heeft als thema 'Regenboog' en staat dus in het teken van kleur. Dit jaar zijn de bewoners van fase 4 (waaronder Hoge Weere, Lage Hoek, Bleekmeer) aan de beurt om hun tuinen zo mooi mogelijk te versieren. Tussen de versierde en verlichte huizen in laten verenigingen en organisaties uit de buurt hun kunsten zien en horen door middel van acts en optredens.

De start is bij winkelcentrum Bangert waar kinderen zich van 18.30 tot 19.15 uur kunnen laten schminken. Tussen 19.15 en 19.30 uur beginnen de publiekswinnaars van vorig jaar, dansgroep TTLEQ, met een gezamenlijke regenboogdans. Daarna steekt iedereen over naar fase 4 onder begeleiding van de Lava queens. In fase 4 kunnen bewoners en bezoekers van 19.30 tot 21.00 uur genieten van alle prachtig versierde huizen, optredens en acts. Er wordt gedanst door Minh zone en Moves, gezongen door Just Us, de Heksenketel, Jelmer en de zanggroep vijf voor zes. Kinderen kunnen meedoen met de bellenblaasshow, een marshmellow roosteren bij de scouting en op het fietspad bij het Bleekmeer wordt stoepkrijtkunst gemaakt. Ook het water speelt een belangrijke rol. Bewoners worden opgeroepen om hun bootje/kano/sup te verlichten en te versieren om te komen rondvaren op het water bij de Hazeweel, Rietkoog, Unjerpad en overal waar het nog meer 'bevaarbaar' is. Bootjes kunnen te water worden gelaten bij de steiger bij de Hazeweel.

Prijzen

Er zijn diverse prijzen te winnen. Buren die minimaal drie huizen op een rij hebben versierd, maken kans op het winnen van de straatprijs: een Kreek-event voor tien personen, gesponsord door MFA de Kreek. Het mooist versierde huis krijgt een cadeaubon van Karsten Travelstore en de winnaar van het mooist versierde vaartuig mag met twee personen naar Sam City en Vue Hoorn.
De organisatie van dit jaarlijks terugkerende evenement is in handen van een aantal enthousiaste bewoners, stichting B&O en Stichting Netwerk. Meer informatie: www.stichtingbno.nl of www.facebook.com/lichtjesavondbangertenoosterpolder.

Meer berichten