Korenfestival Koren laat je Hoorn

  Cultuur
Koren laat je Hoorn was vorig jaar een groot succes.
Koren laat je Hoorn was vorig jaar een groot succes. ((Foto: Jacob Bremer))

HOORN - Musical Popkoor Broadway houdt zondag 6 oktober voor de tweede keer een korenfestival in schouwburg Het Park, aan de Westerdijk in Hoorn. De leden openen 12.30 uur het festival en van 13.00 tot 20.00 uur genieten bezoekers van het zeer diverse programma.

De tweede editie wordt mooier en groter dan de eerste, met een meer uitgebreid programma. Een groep vrijwilligers is al geruime tijd aan de slag om er een waar festijn van te maken voor deelnemende koren, bezoekers en later op de avond, tijdens de sing-a-long, voor alle meezingers.

Een korenfestival is niets zonder deelnemende koren en Broadway prijst zich gelukkig dat er al zoveel aanmeldingen binnen zijn. Het programma bestaat uit een mix van koren uit het hele land, variërend van kleine a-capellagroepen tot grote pop-musicalkoren. De koren laten hun repertoire horen op vier plekken binnen de schouwburg: Grand Café 't Hop, op de trappen in de foyer, in de Othellozaal en in de Hamletzaal.

De festivalcommissie is blij dat Bas Groenenberg, de vaste regisseur van Broadway aanwezig is om vijf koren een masterclass podiumpresentatie te geven. Want behalve het oor wil het oog natuurlijk ook wat. Het publiek is van harte welkom bij de masterclasses.

De inwendige mens wordt zeker niet vergeten: Grand Café 't Hop zorgt voor verschillende eethoekjes en er is zelfs een speciaal festivalmenu voor de avond.

Na een heerlijke dag luisteren en kijken naar alle koren kan iedereen vanaf 20.20 tot ongeveer 21.35 uur nog hardop (of stiekem) meezingen tijden de sing-a-long, met begeleiding van het vaste Broadway-combo en onder leiding van dirigent Patrice van Opstal.

De verkoop van kaarten voor het festival, of voor de sing-a-long, of een combikaart, loopt voor zowel koorleden als bezoekers via www.hetpark.nl.
Meer informatie over het totale programma is vinden op www.broadwayhoorn.nl/korenfestival.

Meer berichten