Recordpoging voor stichting Unu Pikin -

  Nieuws
De sociale werkplaats in Paramaribo vierde deze maand een feestje vanwege het vijftienjarig bestaan van Unu Pikin. (Foto: aangeleverd)
De sociale werkplaats in Paramaribo vierde deze maand een feestje vanwege het vijftienjarig bestaan van Unu Pikin. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOORN - Met het verbreken van twee records ondersteunt sportieveling Ed Abspoel (66) de sociale werkplaats van de Hoornse stichting Unu Pikin in Paramaribo. Deze maand reist hij af naar Suriname, waar hij twee persoonlijke records wil verbreken. Zijn eerste record wil Ed halen door te fietsen van oost- naar west-Suriname. Zijn tweede doel is een record aantal kerstkaarten ontvangen.
Ed heeft al heel wat sportieve prestaties op zijn naam staan, waaronder achttien keer de Nijmeegse Vierdaagse, in etappes lopend van Den Haag naar Nice (1800 kilometer), op de fiets van Den Haag naar Sint Petersburg (2014-2016) en van Venetië naar Istanbul (2017). Met deze gecombineerde recordpoging steunt hij de sociale werkplaats Stichting Unu Pikin in Paramaribo, waar mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking een prettige werkomgeving hebben. Deze stichting functioneert al vijftien jaar zonder steun van de Surinaamse overheid, verkoopt fietsen en meubels en is daarnaast afhankelijk van donaties.
In januari gaat Ed op de pedalen om heel Suriname door te fietsen, van Albina (in het oosten) naar Nieuw-Nickerie (in het westen), een totale afstand van ongeveer 430 kilometer. In Paramaribo wordt hij opgewacht door de familie Dekkers uit Hoorn, oprichters van de werkplaats. Als het volgens planning verloopt, volbrengt Ed 19 januari zijn eerste recordpoging. De tweede recordpoging gaat over de kerstkaarten. Ook al is Ed deze kerst niet thuis, toch hoopt hij veel kaarten te ontvangen. "Iedereen die mij in Suriname een kerstkaart zendt, steunt daarmee deze stichting. Voor elke kerstgroet die ik ontvang, doneer ik de helft van de portokosten aan de stichting."
Het adres voor de kerstkaarten-recordpoging is: Ed Abspoel, Postbus 12110, Paramaribo, Suriname. Het opsturen van een kaart of brief kost 1,40 euro. Wie de stichting wil steunen, kan dat doen via NL08 RABO 0309986109, onder vermelding van recordpoging. Meer informatie: www.stichtingunupikin.nl of op de facebookpagina’s 'unupikinfietsen' of 'UnuPikin'.

Meer berichten