Studieplekken voor jongeren in De Goorn

Algemeen
Rustig studeren kan in De Dwingel.
Rustig studeren kan in De Dwingel. (Foto: Pexels.com)

Uit gesprekken van de gemeente Koggenland met jongeren bleek dat zij behoefte hebben aan een plek om rustig te studeren. Op een rustige plek thuis leren blijkt niet voor iedereen mogelijk. Ook geven jongeren aan zich thuis lastiger te kunnen concentreren. Aanleiding voor de gemeente om studieplekken te creëren voor jonge Koggenlanders.

Jongeren kunnen vanaf maandag 17 mei terecht in de ruimte van het Sportcafé aan de Dwingel 4 in De Goorn. De studieruimte voldoet aan de coronarichtlijnen en uiteraard dienen zij zich te houden aan de RIVM-regels.

Wethouder Bijman: “Met de inrichting van deze studieplekken voorzien we in een bepaalde behoefte van de jeugd, in deze moeilijke coronaperiode. Jongeren kunnen en mogen zoveel niet en studeren dan ook nog eens voornamelijk vanuit huis. Als gemeente keken we naar wat wél kan en gelukkig kunnen we hen nu iets aanbieden.”

Tijden

De studieruimte is van 17 mei tot en met 9 juli geopend van maandag tot en met vrijdag op de volgende tijden: van 08.30 tot 11.45 uur (inloop tussen 08.15 en 08.30 uur) en van 12.30 tot 15.45 uur (inloop tussen 12.15 en 12.30 uur).

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen en zich aanmelden bij Dieuw Schuijtemaker, via d.schuijtemaker@koggenland.nl of tel. 0229-548379. Er is een beperkt aantal plaatsen per dagdeel beschikbaar.