Uitvaartverzorging De Vries: ‘Doneer aan WensenAmbulance Amsterdam’

Algemeen
Ontvangst van Arno bij zijn favoriete vakantieadres
Ontvangst van Arno bij zijn favoriete vakantieadres ((Foto: aangeleverd))

LANDSMEER - Uitvaartverzorging De Vries zet zich in om geld op te halen voor WensenAmbulance Amsterdam. Het team van De Vries roept de lezers van Kompas op om de komende twee weken te doneren aan de WensenAmbulance Amsterdam. De Vries vult het opgehaalde bedrag aan én verloot twee dinerbonnen van € 75,00 euro onder de donateurs.

De braderie van Landsmeer is voor het team van Uitvaartverzorging De Vries sinds een aantal jaren hét moment om zich in te zetten voor een goed doel en dat willen ze dit jaar, ondanks dat de braderie niet doorgaat, wederom doen.

Oproep aan iedereen

Het overlijden van de 15-jarige Arno van Laar, die aan het einde van zijn leven nog met de WensenAmbulance naar zijn school en zijn favoriete vakantieadres is geweest, was voor de uitvaartverzorger de aanleiding om voor dit goede doel te kiezen. Tijdens de uitvaart was het de wens van zijn familie om geld voor dit goede doel op te halen. “Het overlijden van Arno op 12 september jl. heeft ons diep geraakt. We hebben het gezin van dichtbij mogen meemaken en hebben gezien hoeveel kracht Arno en zijn familie kregen van de toppers van de ambulance”, aldus Marco.

De Vries vult bedrag aan

Marco hoopt dat de lezers van Kompas dit doel ook een warm hart toedragen en roept iedereen op de komende twee weken een donatie te doen aan de Jan Veenstra Stichting, die het vervoer door de WensenAmbulance mogelijk maakt. Het bedrag dat op donderdag 8 oktober opgehaald is, vult De Vries aan met een eigen bedrag. Om de donateurs te bedanken, verloten ze ook nog eens twee dinerbonnen van € 75,00 euro onder de donateurs.

Ieder bedrag is welkom op rekeningnummer NL22ABNA0612024865, t.n.v. Jan Veenstra Stichting onder vermelding van ‘Arno’. Als lezers kans willen maken op een van de dinerbonnen, dan kunnen zij hun e-mailadres vermelden bij de overboeking. Halverwege oktober maakt De Vries het totaalbedrag en de winnaars bekend via hun Facebook-pagina en zullen zij de winnaars van de dinerbonnen informeren.

Laatste wensen afhankelijk van donaties

De WensenAmbulance Amsterdam en omstreken helpt mensen die niet lang meer te leven hebben, bij het vervullen van hun laatste wens. Deze wensen kunnen voor terminaal zieken vaak alleen in vervulling gaan, als er een ambulance is met goede medische begeleiding. De WensenAmbulance Amsterdam wordt beheerd door de Jan Veenstra Stichting en is afhankelijk van donaties en de inzet van 200 vrijwilligers.

Braderie wordt gemist

Op 26 september zou De Vries aanwezig zijn op de braderie van Landsmeer. “We zullen de jaarlijkse braderie in Landsmeer missen. De gezelligheid, de gesprekjes met bekenden en onbekenden en natuurlijk de geur van de palingrokerij”, aldus Marco. Maar de uitvaartverzorger blijft optimistisch: “De afgelopen jaren steunden we een goed doel met een ludieke actie. En, corona of niet, die doelen hebben dit jaar evengoed donaties nodig. Daarom hebben we besloten om ook dit jaar weer een goed doel te steunen.”