Nederlandse kampioenen uit Den Ilp

  Nieuws
De Eendracht uit Den Ilp. (Foto: aangeleverd)
De Eendracht uit Den Ilp. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DEN ILP - Muziekvereniging De Eendracht heeft zaterdag 14 april meegedaan aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in Drachten, en met resultaat. De Ilper vereniging deed mee in de hoogste divisie, en haalde onder leiding van dirigent Marcel Visser met 95 punten ruimschoots de kampioensbeker in huis. Een prachtige herhaling van de deelname in 2014, waarbij De Eendracht met 94 punten voor het eerst in haar geschiedenis Nederlands Kampioen werd.
Jaarlijks wordt er in Drachten de Open Nederlands Fanfare Kampioenschappen (ONFK) georganiseerd. Tijdens dit kampioenschap wordt er door fanfares uit heel Nederland in verschillende divisies gestreden om de felbegeerde titel én kampioensbeker. Per divisie wordt er een verplicht muziekstuk gespeeld. Om de beoordeling zo eerlijk mogelijk te laten plaatsvinden, is er een 'blinde' jury bestaande uit gerenommeerde namen in de fanfare-wereld. De jury oordeelt over het uitgevoerde werk, wat voor de eerste divisie dit jaar het stuk 'Galea et Bellum' van Jan de Haan was.
Voor de Ilper vereniging is de deelname aan een dergelijk prestigieus evenement ondertussen een belangrijk onderdeel van hun activiteiten. Zo nam De Eendracht in 2017 deel aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade om het op te nemen tegen orkesten uit de hele wereld. Maar ook dichter bij huis is De Eendracht zeer actief. Zo speelt de vereniging elk jaar bij de herdenking in het Ilperveld op 4 mei, en treft men De Eendracht op Kerstnacht al spelend door het dorp. 26 mei organiseert de vereniging tevens de 1e editie van het Trilveen Festival, een festival waarbij 8 orkesten uit de regio hun kunsten laten horen in De Wije Ilp. Meer informatie over de vereniging is te vinden op www.eendr8.nl of volg De Eendracht op Facebook en Twitter.

Meer berichten