Ruime winst Loon Lions in eerste thuiswedstrijd

Benthe Versteeg scoorde negen van haar tien punten in de eerste periode. (Foto: Tine Sierink) rodi.nl

LANDSMEER - Loon Lions had zaterdagavond 13 oktober een prima opener van het thuisseizoen. Het Landsmeerse team boekte een ruime 74-43 winst op debutant Keijser Capital Martini Sparks. De Groningers maakten het vorige week in Barendrecht Binnenland nog moeilijk, maar kregen in het Indoorcentrum Landsmeer geen voet aan de grond. Het Landsmeerse publiek zag een aantrekkelijk spelend Loon Lions.
"Een goed team met uitstekende schutters", oordeelde coach Thijs Volmer over de Groningse nieuwkomer, "maar vandaag waren wij beter." Dat was inderdaad het geval: de Lions troefden de Sparks op nagenoeg alle fronten af. Volmer was dan ook tevreden. "We speelden snel, pakten veel steals en onze pressing werkte goed. Ook rebounden we beter dan tot nu toe."
Katie Bussey, na vijf jaar Zweden en Duitsland teruggekeerd naar Landsmeer, liet zien dat ze het allemaal nog in huis heeft. De Amerikaanse guard scoorde 23 punten en deelde zes assists uit. Tanya Bröring had elf punten en de in de zomer naar Loon Lions gekomen Benthe Versteeg droeg tien punten bij.
Loon Lions pakte in het eerste kwart al een 21-15 voorsprong. Dit vooral dankzij Versteeg, die negen van haar tien punten in de eerste periode scoorde. Het tweede kwart was niet het beste van Landsmeerse kant, maar de Lions behielden hun voorsprong. Bij rust stond het 34-27.
In de derde periode hield Loon Lions de Sparks op zes punten. Aanvallend ging Katie Bussey aan het werk. Onder meer dankzij haar drie driepunters liepen de Lions uit naar 51-33. Met twee achtereenvolgende driepunters bracht Bussey in de zevende minuut van de laatste periode haar team op een verschil van 30 punten: 68-38. Tijd voor coach Volmer om jeugdspeelster Josefien Cornelissen in het veld te brengen. Met een score en een bonusvrije worp liet zij zien de VBL aan te kunnen.