Diverse prijzen voor familie Wals met kaaskeuren

  Nieuws
Bijzonder moment voor moeder en zoon samen op het podium. (Foto: aangeleverd)
Bijzonder moment voor moeder en zoon samen op het podium. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

LANDSMEER - Meer dan 500 kaasprofessionals vanuit de kaasindustrie, -handel, -speciaalzaken en -kennisinstituten hebben begin van de maand gekeken, geroken, gevoeld en geproefd van een speciaal voor hen geselecteerd assortiment Nederlandse kaas. Zo ook de familie Wals, van Kaashandel Wals uit Landsmeer. Diegenen, die het allerbeste soort, rijpingsstadium, smaak en kwaliteit hebben onderscheiden, zijn in de prijzen gevallen en kunnen zich de beste kaaskenners van Nederland noemen.
Het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC) werd dit jaar voor de 59e keer georganiseerd en is de enige in zijn soort ter wereld. De Gouden Kaasboor 2018 werd gewonnen door Cees Frikkee van CONO Kaasmakers, Middenbeemster. Hij behaalde 235 punten. De zilveren medaille detailhandel ging naar Gerard Wals van Kaashandel Wals V.O.F. Landsmeer. Hij behaalde 226 punten. De bronzen medaille detailhandel ging naar Carla Wals-de Boer van Kaashandel Wals V.O.F. Landsmeer. Zij behaalde 224 punten. Gerrit Wals van Kaashandel Wals V.O.F. Landsmeer kreeg een eervolle vermelding.
Gerrit is al 51 jaar werkzaam is de kaas en heeft een eigen pakhuis waar de kazen ouderwets natuurgerijpt worden. Hij verkoopt deze op de markten en is nog steeds zeer actief. Zijn vrouw Carla is zijn steunpilaar, zij heeft jaren lang in de verkoop gestaan en doet nog steeds de boekhouding van alle zaken. Gerard is eigenaar van Wals Kaas en staat op markten in Schagen, Landsmeer en Monnickendam). Ook is hij eigenaar Wals Cheese op de Haarlemmerstraat 2 in Amsterdam en de Cheese Inn op het Damrak in Amsterdam. Jolanda doet ondersteunende verkooptaken, en Rick (kleinzoon) is volledig meewerkend in de Haarlemmerstraat en op de Markt. Door de natuurgerijpte kazen uit eigen pakhuis , is het voor ons moeilijker om de gebreken te omschrijven tijdens het kaaskeuren,als familie keuren wij al jaren mee en doen dit als onderlinge competitie. De familie Wals valt wel vaker in de prijzen. Gerrit Wals (72) won vier keer brons en een keer zilver. Jolanda Hulsebos-Wals (44) won een keer brons en een keer goud in 2017. Kleinzoon Rick Hulsebos (19)keurt ook mee en scoorde bovengemiddeld .

Meer berichten