545 lopers aan de start van de Twiskemolenloop

  Nieuws

LANDSMEER - Een zonnetje,11 graden en een matige wind. Perfect loopweer voor de 545 lopers die afgelopen zondagochtend aan de start verschenen van de Landsmeerse Twiskemolenloop. Een flinke opkomst, dat had wellicht te maken met de grote hoeveelheid ouders en kinderen die aanwezig waren vanwege de finale van de jaarlijkse scholenestafette, die voorafgaand aan de Twiskemolenloop plaats vond.
De 7-jarige Ryan Galewicz liep voor het eerst mee met de 3 kilometerloop. Hij zit sinds kort op atletiek. "Het was wel wennen, deze afstand, maar ik hoefde geen één keer te wandelen." Ryan was in goed gezelschap; hij liep met zijn 70-jarige oma Joke van Brug, die nog elk jaar een marathon loopt. Merle Visser uit Landsmeer was buiten adem toen zij over de finish kwam. Niet zo gek, want zij was het snelste meisje op de 3 kilometer in 14,57 minuten. Siem te Pas werd tweede, op twintig seconden na kon hij de winst niet pakken.


Spontane deelname

De Tsjechische Jirí Václavík is voor zijn werk regelmatig in Amsterdam. Op vrijdag bedacht hij dat hij nog niks te doen had dit weekend en vond op internet de Twiskemolenloop: "Ik fiets graag in het Twiske als ik in Nederland verblijf. Nu bedacht ik dat het leuk was om mee te doen aan deze loop. Na 10 kilometer liep ik al alleen. Door wat bladeren ben ik ook nog gevallen, toch werd ik niet ingehaald." Jirí was de snelste heer op de 21 kilometer. Ook Joost Kunst uit Amsterdam-Noord was een spontane deelnemer en kwam als eerste binnen op de 10 kilometer. "Ik besloot pas vanmorgen om 10.00 uur om mee te doen. Ik train altijd in het Twiske, dus mee doen was wel zo handig. Ik vind het een mooi evenement!"
KLM landing in Landsmeer

Een groep KLM Roadrunners liepen mee met de 10 kilometer. Met 169 deelnemers is dit toch de hoofdafstand van deze loop. Roadrunner Miranda van der Voort vertelt "De KLM Roadrunners is een loopgroep voor KLM-ers die graag regelmatig aan een loopje willen mee doen." Er worden loopjes in binnen- en buitenland geselecteerd, zo liep Miranda vorige maand nog in Singapore. "Wat ik zo fijn vind aan de Twiskemolenloop is dat je geen auto tegen komt en echt in de natuur loopt. Je komt met een leeg hoofd weer thuis." Foto's en de complete uitslagen zijn terug te vinden op www.twiskemolenloop.nl. De volgende Twiskemolenloop vindt plaats op zondag 10 december 2017. Voor-inschrijven kan op de website.

Meer berichten