Lions boekt belangrijke winst

De Landsmeerse ploeg bleef scherp.
De Landsmeerse ploeg bleef scherp. (Foto: Jasmijn de Wit )

LANDSMEER - De dames van Lions boekten dit weekend in de strijd om een plaats bij de beste vier ploegen in de eredivisie een belangrijke overwinning op Lekdetec uit Bemmel. De basketbalsters kwamen geen moment in gevaar en wonnen met 75-63. Tekenend was dat bij het Landsmeerse team maar liefst tien speelsters punten scoorden, terwijl bij de ploeg uit Bemmel maar vijf meiden tot scoren wisten te komen.

Lions had in de eerste ontmoeting tegen Lekdetec eerder dit jaar wel gewonnen, maar toen was er sprake van een spannende en gelijkopgaande strijd. Afgelopen zaterdag was vanaf het begin duidelijk wie de punten zou gaan binnenhalen. Maar heel even leek het daar niet op, toen Bemmel binnen twee minuten een voorsprong nam van 2-7, maar amper een minuut later hadden de Landsmeerse dames dit alweer rechtgetrokken. Vier punten van Charlotte van Kleef en een score van Epiphany Etienne betekenden een gelijke stand en vervolgens zorgde een schotje van de bijna 40-jarige (!) Nadine Boesaart voor de eerste voorsprong, 12-10. Die voorsprong werd vanaf dat moment niet meer uit handen gegeven alleen maar verder uitgebreid. Het eerste kwart werd afgesloten met een 20-13 voorsprong.

In het tweede kwart werd de verdediging nog eens extra aangehaald. Met een fantastisch spelende Tanya Bröring die niet alleen de nodige scores voor haar rekening nam, maar ook haar teamgenoten met mooie assist in stelling bracht werd met een 40-29 ruststand de kleedkamer opgezocht.

In het derde kwart zakten de Landsmeerse dames deze wedstrijd niet in, maar bleven degelijk spel vertonen. De voorsprong werd gestaag. Het lukte Lekdetec niet om dichterbij te komen. Integendeel: de Bemmelse ploeg wist slechts tien punten te scoren in dit kwart. Met 58-39 na drie kwarten was de wedstrijd wel gespeeld.

Het vierde kwart werd gebruikt om ook alle bankspeelsters de nodige speelminuten te geven. Claire Hirman zorgde met een score voor de grootste voorsprong 61-41. Vervolgens werd het een beetje rommelig, de voorsprong slonk wat, maar de overwinning kwam geen moment meer in gevaar. Met een buzzerbeater van Myrthe den Heeten eindigde de wedstrijd met 75-63 en kon coach Marlous Nieuwveen tevreden terugkijken op deze belangrijke wedstrijd.

Lions staat door de overwinning op een derde plaats in de dameseredivisie. En met een versterking in het vooruitzicht wordt Lions in het nieuwe jaar een serieuze kandidaat voor het landskampioenschap.

Scores: Tanya Bröring 17 punten, Charlotte van Kleef 14 punten, Myrthe den Heeten 12 punten