Gratis digitale fotografielezing op vrijdag 14 januari

Algemeen
Geïnspireerd door een stad, een landschap, een bijzonder materiaal of een actualiteit komt de Forest tot een maquette.
Geïnspireerd door een stad, een landschap, een bijzonder materiaal of een actualiteit komt de Forest tot een maquette. ((Foto: FWS))

Vrijdagavond 14 januari organiseert fotoclub FWS Maassluis een gratis digitale fotografielezing. 

Omdat het momenteel niet mogelijk is gastsprekers op hun club uit te nodigen hebben zij Bethany de Forest bereid gevonden over haar werk en werkwijze te vertellen via ZOOM.

Met haar diorama’s creëert Bethany de Forest (1966) werelden die je voor werkelijkheid aanneemt. Eigenlijk is het ook een werkelijkheid, het bestaat echt. Maar dan in miniatuur.

Geïnspireerd door een stad, een landschap, een bijzonder materiaal of een actualiteit komt de Forest al associërend tot een maquette. Deze zelfgebouwde opstellingen in haar atelier zijn herkenbaar en toch vervreemdend. Vaak bevatten haar ideeën elementen uit sprookjes.

Met de gewone camera bleven de beelden te ver weg, maar met de pinhole camera wist ze dit gevoel vast te leggen. Het verhaal is noch conventioneel noch voorspelbaar, de beelden kunnen op vele manieren geïnterpreteerd worden. Het uiteindelijke kunstwerk is meestal een foto of film.

Ze wil dat mensen in eerste instantie denken, dat het echt/levensgroot is wat ze zien. Dat is ook haar startpunt. De indruk die ze heeft opgedaan, bouwt ze na om het te kunnen beïnvloeden. Ze eigent zich als het ware een landschap toe. Een saaie lucht zet ze naar haar hand. Hoe echt de luchten ook lijken, ze bestaan uit watjes, folies en blauwe vuilniszakken.
Werk van Bethany de Forest is te zien op www.pinhole.nl.

De lezing start om 20.00 uur en is gratis bij te wonen, maar inschrijven is noodzakelijk. Dat kan via het contactformulier op www.fwsmaassluis.nl. Na aanmelden wordt de Zoomlink toegestuurd.

Meer informatie over Fotoclub FWS Maassluis is eveneens te vinden op de website www.fwsmaassluis.nl of op facebook.com/FWSMaassluis.

Met haar diorama's creëert Bethany de Forest werelden die je voor werkelijkheid aanneemt.