Choco-zondag bij Bakkerijmuseum in Medemblik

Algemeen
Een prachtig chocolade schilderij van Jacco Spil.
Een prachtig chocolade schilderij van Jacco Spil. (Foto: aangeleverd)

MEDEMBLIK - Het Bakkerijmuseum staat tijdens choco-zondag op 27 september volledig in het teken van de chocolade. Voor de ‘chocoholics’ natuurlijk uiteraard een echt feest! 

Maar ook voor de iets minder chocoladeverslaafden is het bijzonder aangenaam vertoeven in het museum. Daar staat namelijk een zeer gevarieerd aanbod.  Wat te denken van demonstraties van wat er allemaal met chocolade te doen is. Peter Wolfsen toont zijn kunsten. Deze erkende chocoladetovenaar geeft talloze tips en trics wat men met chocolade kan maken. Joke Verduin demonstreert suikerdecoraties maken. In het museum staan veel unieke objecten, zoals van Ringers en Droste. Jacco Spil schildert, in het kader van de tentoonstelling ‘Bakkerskunst’, met chocolade. Realistisch maar vergankelijk, net zoals echte schoonheid… Er hangen in het museum al een dertigtal chocoladeschilderijen, zodat er sprake is van een kleine expositie. Ook de originele instructieboeken van honderd jaar geleden liggen op een tafel.

Het hele weekend vloeit de chocolade rijkelijk, want er is een chocoladefontein met vloeibare chocolade. De machine laat een deel van het mysterieuze proces zien om chocolade te maken. De rest van het proces zijn te bezichtigen op andere plekken in het museum.

Ook is er aandacht voor actuele ontwikkelingen in chocoladeland en worden bonbons en holfiguren gemaakt.

Graag vooraf reserveren via www.deoudebakkerij.nl. Vanwege de veiligheid in corona-tijd werkt het museum met tijdsblokken. Het museum, aan de Nieuwstraat in Medemblik is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.