Webinar: in gesprek met je puber over alcohol & drugs

Algemeen
Geef het goede voorbeeld aan je kinderen.
Geef het goede voorbeeld aan je kinderen. ((Foto: Pixabay))

MEDEMBLIK – Kinderen kopiëren het gedrag van hun ouders. Daar zijn we ons met betrekking tot veel zaken al bewust van, maar nog niet over het drinken van alcohol in het bijzijn van kinderen. Voor veel kinderen die volwassenen alcohol zien drinken, wordt alcohol aantrekkelijk. Daardoor bestaat het risico dat ze op jonge leeftijd beginnen met drinken en op latere leeftijd te veel en te vaak gaan drinken. Ouders en opvoeders hebben meer invloed op hun kinderen dan zij misschien denken op hun kinderen.

Gratis webinar op 19 november

In Control of Alcohol & Drugs en Brijder Jeugd organiseren op donderdag 19 november een webinar voor ouders uit Westfriesland. Daar wordt besproken wat de effecten zijn van alcohol- en drugsgebruik op het puberbrein, hoe je het gesprek aan kunt gaan met je kind over alcohol en drugs en er is mogelijkheid om zelf vragen te stellen.

Het webinar begint om 19.00 uur, is makkelijk online te volgen én gratis. Meer informatie en aanmelden kan via de website www.incontrolofalcoholendrugs.nl.

Cijfers Westfriesland

Cijfers uit de jongvolwassenmonitor van de GGD (2019) laten zien dat in de regio Westfriesland de gemiddelde leeftijd waarop kinderen beginnen met drinken nu 15 jaar is. Dat is simpelweg te vroeg. 23% van de kinderen van 14, 15 en 16 jaar gaven in dat onderzoek aan dat zij bingedrinken (meer dan 5 glazen op een avond). Bovendien blijkt 59% van hun ouders alcoholgebruik goedkeuren of er niets van zeggen. Daar is dus zeker nog ruimte voor verbetering.