Trainster Priscilla Braas, Eva Nieuwenhuizen, Merel Winder, Mara Slippens, Sam van der Hilst en hoofdtrainster Monique Zwarthoed.
Trainster Priscilla Braas, Eva Nieuwenhuizen, Merel Winder, Mara Slippens, Sam van der Hilst en hoofdtrainster Monique Zwarthoed. ((Foto: aangeleverd))

Medailles NK voor TopTurnen Opmeer

HOOGWOUD - In AHOY in Rotterdam werd afgelopen weekend het NK turnen voor Jeugd 1 en 2 gehouden door de KNGU. Van TopTurnen Opmeer kwam Merel Winder zaterdag bij de meerkamp in actie tijdens Jeugd 1 en in Jeugd 2 Mara Slippens en Sam van der Hilst.

Mara ging zondag van start tijdens de toestelfinales (brug, sprong en vloer) en Merel (balk), met een extra toevoeging van Eva Nieuwenhuizen, die op het toestel sprong in de Jeugd 1 mocht turnen. Eva kwalificeerde zich in de laatste kwalificatiewedstrijd, voor sprong, in Tilburg. Alhoewel dit NK voor Eva de eerste keer was, bleef zij koel. Ze maakte op sprong twee fantastische sprongen en won de gouden medaille. Goede prestatie voor dit aanstormende talent.

Merel Winder debuteerde op NK AHOY en pakt zilveren medaille op balk. In de meerkamp turnde Merel haar wedstrijdprogramma heel stabiel. Ze eindigde op een 8e plaats. Het turntalent turnt sinds drie jaar bij het turncentrum TopTurnen Opmeer en ontwikkelt zich goed. Debuteren op dit eredivisie niveau is haar goed afgegaan. Dat belooft wat voor de toekomst.

Sam van der Hilst eindigt bij de beste vijftien van Nederland in de meerkamp. Ondanks een val bij balk en wat foutjes op brug turnde Sam een prachtige wedstrijd. Ze knokte hard om zich op dit eredivisie niveau voor het NK in AHOY te plaatsen. Het is haar gelukt om tussen de gevestigde orde te komen. De turnster is er voor volgend seizoen een om rekening mee te houden.

Mara Slippens deed wat ze moest doen en pakte zilver en brons in de meerkamp en werd 8e. De wedstrijd was een spannende strijd tussen zeer beloftevolle turnsters uit heel Nederland. De categorie eredivisie jeugd 2 is het startpunt naar een verdere ontwikkeling naar Internationaal turnen. Mara heeft laten zien dat zij de aansluiting kan maken. Bij de toestelfinales bewees ze dit heel duidelijk door 5e te worden op balk, 3e op brug met een dynamisch geturnde oefening en 2e op sprong.

Meer berichten