Kort nieuws

Nieuws

Handwerkverkoop VC Schagen

SCHAGEN - Vrouwen Collectief Schagen houdt donderdag 20 november van 9.00 tot 15.30 uur een handwerkverkoop op het binnenplein van het Makado Centrum in Schagen. Op het plein staan een aantal kramen met handwerken, gemaakt door leden van het Vrouwen Collectief Schagen.
Lezing Gaudi

WIERINGERWERF - Kunsthistoricus Jan Timmerman geeft woensdag 19 november om 20.00 uur op uitnodiging van NUT Wieringermeer in de Cultuurschuur aan het Loggersplein in Wieringerwerf een lezing over Antonio Gaudi en het Modernisme in Barcelona. De stad Barcelona beleefde eind 19e eeuw een grote economische bloei. De schatrijke bourgeoisie had veel geld over voor nieuwbouw in de nationale Catalaanse stijl, het Modernisme. De glorie van het middeleeuwse Barcelona, hoofdstad van het eertijds onafhankelijke Catalonië, leek te herleven in de Catalaanse Beweging. Antonio Gaudi was de meest opvallende architect van die periode. Hij leek zijn gebouwen met eigen handen te kneden en te modelleren, zoals de verbijsterende Sagrada Familia. De toegang is gratis voor leden. Niet-leden betalen € 5,-.
Zonnebloemreis

REGIO - De Zonnebloem vakantieweek van de regio Schagen en omstreken vindt volgend jaar plaats van zondag 26 april tot en met vrijdag 1 mei. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden. De zonnebloemvakantie gaat naar 'Buitengoed Fredeshiem' in Steenwijk. De reis is bestemd voor degenen die door ziekte, leeftijd of een lichamelijke beperking niet meer zelfstandig op vakantie kunnen. Wil men graag mee dan moet men woonachtig zijn in de regio Schagen e.o. dus wonen in de voormalige gemeente Zijpe, Callantsoog, Wieringermeer, Schagerbrug, 't Zand/Oudesluis of Schagen. De kosten van deze vakantieweek bedragen € 460,-. Deelnemers maar ook medewerkenden/verpleegkundigen en verzorgenden die mee willen kunnen zich opgeven bij Germa Smit: tel. 0224-561866 of 06-12052847 of via: mnsmit@planet.nl.
Najaarsexpositie

WIERINGERWERF - In galerie-atelier Angelika van de Pasch aan Terpstraat 62 in Wieringerwerf wordt van 1 tot en met 23 november elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur een najaarsexpositie gehouden. Negen kunstenaars tonen schilderijen, pentekeningen en beelden van realistisch tot abstract. Kijk voor meer informatie op www.vandepasch.nl.
Oratoriumkoor zoekt projectleden

SCHAGEN - Oratoriumkoor Schagen voert 1 november 2015 een concert uit met op het programma het bekende Requiem van Mozart en het Magnificat van C.P.E. Bach. Mensen die graag willen meezingen met dit indrukwekkende concert kunnen zich nu aanmelden als projectlid. Het koor zoekt vooral mannen om de huidige groep tenoren en bassen te versterken. Er kunnen zich ook nog enkele alten en sopranen aanmelden. Kijk voor informatie en aanmelden op www.oratoriumkoor.nl of stuur een e-mail naar secretaris Sjanet Postema: secretaris@oratoriumkoor.nl.
Biljartkampioenschap

WIERINGERWERF - In De Maaier in Wieringerwerf wordt 27, 28 en 29 november de 37e editie van het open biljartkampioenschap van de Wieringermeer gehouden. Het toernooi staat open voor (ex) inwoners van de Wieringermeer en Wieringen. De voorrondes worden gespeeld op de donderdag en vrijdagavond. Op zaterdag worden dan de finales gespeeld. De inschrijving is reeds geopend. Inschrijven kan bij de biljartverenigingen, plaatselijke horecabedrijven en bejaarden-sociëteiten of tel. 0227-601667/603278 of via www.wieringermeer-biljarttoernooi.nl.