(Foto: )

Bolnes draaidag in Grootmoederstijd & Motoren Museum

NIEUWE NIEDORP - Aan de Schulpweg 47 in Nieuwe Niedorp vind je het verrassende Grootmoederstijd & Motoren Museum. Het museum herbergt wel 275 unieke motoren.

Ronkende dieselmotoren en nostalgie

Wat dacht je van de unieke één cilinder tweetakt Bolnes dieselmotor van 6.5 meter hoog en een gewicht van 25 ton? Hiervan is er maar één gemaakt en laat die nu in dit museum staan! Verder draaien er ook andere motoren zoals een één cilinder Ruston uit 1934, een tweecilinder Brons, een driecilinder Lister en een driecilinder Stork uit 1937.

Uitgebreide collectie

Liefhebbers van nostalgie moeten ook zeker een bezoek brengen aan de bovenverdieping van het museum. Hier zijn vele artikelen en gebruiksvoorwerpen uit grootmoeders tijd uitgestald. Een uitgebreide collectie van destijds dagelijkse gebruiksvoorwerpen uit de vorige eeuw wordt hier getoond. Zo staan er boven compleet ingerichte winkeltjes te zien. Een hoogte punt is een volledige miniaturen collectie van de hand van Jack Appelman.

Het museum is rolstoelvriendelijk ingericht, zelfs met een scootmobiel kan u onder en boven genieten.

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Op zondag is het museum geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

De entree voor volwassenen en kinderen vanaf twaalf jaar bedraagt € 5,-. Voor kinderen tot twaalf jaar € 2,-.

Meer informatie: www.motoren-museum.nl

Grootmoeders tijd & Motoren Museum • Schulpweg 47 • Nieuwe Niedorp

Meer berichten