Het Zwanenwater wordt al meer dan 45 jaar beheerd en beschermd door Natuurmonumenten.
Het Zwanenwater wordt al meer dan 45 jaar beheerd en beschermd door Natuurmonumenten. ((Foto: aangeleverd))

Wandelen door de natuur vol verhalen

CALLANTSOOG - Het Zwanenwater wordt al meer dan 45 jaar beheerd en beschermd door Natuurmonumenten. De geschiedenis van het gebied gaat echter honderden jaren terug. Ontdek de markante verhalen uit de geschiedenis van het Zwanenwater!

Tijdens een prachtige wandeling door de natuur van het Zwanenwater vertelt de boswachter over de rijke historie. Bijvoorbeeld over het ontstaan van het Zwanenwater, de eigenaren door de jaren heen, de jachtpartijen die plaatsvonden en het Zwanenwater tijdens de Tweede Wereld Oorlog.
Dankzij steun van Natuurmonumenten-leden aan de actie 'Behoud Zwanenwater nu en later...' in 1972 heeft Natuurmonumenten het gebied aan kunnen kopen. Wat doet Natuurmonumenten om het Zwanenwater te beschermen en behouden voor de toekomst? Ontdek alles tijdens deze bijzondere excursie.

Tickets

Om deel te kunnen nemen aan de excursie op zaterdag 24 augustus is het noodzakelijk om vooraf aan de excursie een ticket te boeken via de website: www.nm.nl/agenda-callantsoog . Voor vragen hierover kan tijdens kantoor uren contact worden opgenomen met de Ledenservice van Natuurmonumenten via 035-655 99 11. De kosten voor de excursie bedragen 5 euro voor leden van Natuurmonumenten en 8 euro voor niet-leden. De excursie wordt gehouden van 13.30 tot 16.00 uur. Het startpunt is de parkeerplaats Zwanenwater aan de Zuidschinkeldijk 3a in Callantsoog.

Over het Zwanenwater

Het Zwanenwater bij Callantsoog is een groot natuurgebied in topconditie. Voor veel zeldzame planten en dieren biedt het Zwanenwater de ideale leefomstandigheden. De twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa liggen er verscholen. Natuurmonumenten beheerd dit gebied met grote zorg. Dat zou niet lukken zonder de inzet van vrijwilligers. Door het Zwanenwater lopen twee wandelroutes. Meer informatie is te vinden op www.nm.nl/zwanenwater.

Meer berichten