Chaman Rapida doet naam eer aan
Chaman Rapida doet naam eer aan ((Foto: aangeleverd))

Chaman Rapida heeft kans op hattrick in Schagen

SCHAGEN - Chaman Rapida doet al enige tijd de eigen naam op grootse wijze eer aan. De kortebaan in Schagen is de perfecte baan voor Rapida. De troef van eigenaar Piet Siderius won de afgelopen twee jaar de koers in de West-Friese stad en vertrekt daarom tijdens de editie over de vernieuwde Nieuwstraat als één van de favorieten. De aanvang van de koers op maandag 2 september is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

Chaman Rapida is één van de snelste starters van het circuit. Vooral tijdens de eerste ritten van de middag is hij moeilijk te kloppen. Pas wanneer hij een aantal zware ritten heeft gehad, slinken zijn kansen. De ruin heeft dan ook meer ereplaatsen dan overwinningen achter zijn naam staan. Tot nu toe won hij drie kortebanen, twee keer gebeurde dat in Schagen.

Winsomgrens

Inmiddels is Chaman Rapida de winsomgrens van 15.000 euro gepasseerd en moet daarom met vijf meter handicap of een leerlingpikeur van start. Trainer Danny den Dubbelden kiest vaak voor het laatste. Dit seizoen kwamen Sytske de Vries en Thomas Bos met hem in de baan. Ze wisten nog geen succes te boeken. Wellicht komt de omslag op de voor hem zo geliefde baan in Schagen.

Favorieten

De wedders kunnen in het kortebaanseizoen van 2019 tot nu toe vertrouwen op de favorieten. Pas drie verschillende pikeurs wisten een kortebaan te winnen: Lindsey Pegram, Bo Sprengers en John de Leeuw. Dit komt vooral door de dadendrang van Eliot Charisma en Doc Holiday die al drie keer zegevierden. Met twee zeges zijn ook Southwind Raptor en Ronny Brandt op dreef. Panic Launcher won één kortebaan. De merrie debuteerde vorig jaar verdienstelijk in Schagen, maar raakte daarna geblesseerd.

Troef

In het nieuwe seizoen stelt de troef van Stal de Groningers orde op zaken. Wellicht lukt het haar om te scoren in Schagen, daar waar het een jaar eerder allemaal begon.

Loting

De NDR verricht, na inschrijving, de loting voor de kortebaan in Schagen. Op www.kortebaandraverijen.nl is vervolgens een uitgebreide voorbeschouwing op de koers te vinden met deskundig onderbouwde tips. Tevens vind je hier alle informatie over de kortebaansport.

Leden

Om het evenement in stand te houden, probeert de Harddraverij Vereniging WestFriesland/Schagen een flinke toename van het aantal leden te realiseren. Voor tien euro per jaar kunnen liefhebbers lid worden. Zij krijgen dan op maandag 2 september een gratis programma.

Meer berichten