Kinderen van de basisscholen Sint Antonius en De Mient planten bomen voor het eerst Tiny Forest in Nieuwe Niedorp.
Kinderen van de basisscholen Sint Antonius en De Mient planten bomen voor het eerst Tiny Forest in Nieuwe Niedorp. ((Foto: gemeente Hollands Kroon.))

Eerste Tiny Forest in Hollands Kroon

NIEUWE NIEDORP - Het eerste Tiny Forest in Hollands Kroon is aangeplant in Nieuwe Niedorp. Wethouder Mary van Gent plantte de eerste boom en onthulde samen met de kinderen van de basisscholen Sint Antonius en De Mient een naambord 'Het Wilde Boomgaardje' met informatie over het bosje.

Kinderen planten honderden boompjes

Na een uitleg van een aantal hoveniers gingen ook de kinderen aan de slag met het planten van bomen. De rubberlaarzen bleven soms steken in de modder, maar dat kon de pret niet drukken. In een paar uur tijd zijn door de kinderen honderden boompjes geplant. Met in elke boom de houten naamtag van het kind dat de boom plantte.

Inrichting terrein

Met de aanleg van het Tiny Forest is het terrein bij de school nog niet klaar. Alle kinderen kunnen ideeën aanleveren voor de verdere inrichting van het terrein. Samen wordt gekeken welke ideeën bijdragen aan een leuk en leerzaam buitenlokaal. Twee insectenhotels, geschonken door de provincie, krijgen ook een plek in het buitenlokaal.

Met dit project wil de gemeente kinderen dichter bij de natuur brengen.

Meer berichten