Help kinderen met uw belastingvoordeel

Algemeen
Maak kinderen blij met uw schenking.
Maak kinderen blij met uw schenking. Foto: Rebecca Zaal voor Pexels

REGIO - Kinderen in ontwikkelingslanden steunen met een donatie en de fiscus een handje laten meehelpen? Dat kan! Met een periodieke schenking zijn uw donaties, groot en klein, fiscaal aftrekbaar. U kunt kinderen helpen met een aftrekpost bij uw belastingaangifte 2019. Dat is een win-winsituatie. Bespreek vandaag nog de mogelijkheden met uw belastingadviseur.

Hoe werkt het? Als u een donatie aan bijvoorbeeld kinderrechtenorganisatie Unicef geeft, en dit bijvoorbeeld voor een bepaalde periode vastlegt in de vorm van een zogenoemde periodieke schenking, dan kunt u uw gift aftrekken van de belasting. U krijgt dan een deel van het geschonken bedrag terug van de Belastingdienst. Kiest u ervoor dat belastingvoordeel óók geheel of gedeeltelijk te doneren, dan helpt u nóg meer kinderen, terwijl u netto hetzelfde betaalt.

Regel deze aftrekpost via uw belastingadvieskantoor, dan weet u zeker dat het goed berekend wordt. Een belastingconsulent kan voor elk huishouden inzichtelijk maken wat het voordeel is.