Bijeenkomst Schagen over duurzame elektriciteit: 3 februari

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

Bijeenkomst Schagen over duurzame elektriciteit

SCHAGEN - Maandagavond 3 februari, van 19.00 tot 22 uur, organiseert gemeente Schagen een tweede bijeenkomst over de Regionale Energie Strategie.

De bijeenkomst wordt gecombineerd met de Landschapsanalyse.

In het landelijke Klimaatakkoord is afgesproken dat elke regio in Nederland een Regionale Energie Strategie (RES) opstelt. Daarin staat hoe en waar er grootschalig duurzame elektriciteit (zon en wind) wordt opgewekt richting 2030. Gemeente Schagen doet dat als onderdeel van de energieregio Noord-Holland Noord, en daarbinnen de deelregio Noordkop.

Landschap vergroenen

Daarnaast wil gemeente Schagen het landschap flink vergroenen door veel nieuwe bomen en struiken te planten. Dit draagt bij aan recreatie, klimaat, biodiversiteit, leefbaarheid en landschap. Hiervoor is een Landschapsanalyse opgesteld.

Wethouder Hans Heddes: "De Regionale Energie Strategie en de Landschapsanalyse zijn voor Schagen heel belangrijk. Wij willen in onze gemeente graag bijdragen aan de verduurzaming van Nederland, maar wel met respect voor het groene landschap waar we trots op zijn. Hoe we dit verantwoord kunnen doen, bespreken we met onze raadsleden en inwoners in de bijeenkomst van 3 februari."

Scenario's lokaal bespreken

In een aantal regionale bijeenkomsten, die eind 2019 plaatsvonden, zijn drie scenario's uitgewerkt voor de deelregio Noordkop. Hierin zijn mogelijkheden en uitgangspunten besproken om in de Noordkop windmolens en zonnepanelen te plaatsen. Dit wordt binnenkort in elke gemeente lokaal besproken.

Locatie

In het Clusius College in Schagen vindt 3 februari van 19-22 uur de tweede lokale bijeenkomst voor gemeente Schagen plaats. Inloop is vanaf 18.45 uur. Geïnteresseerden wordt gevraagd zich aan te melden via www.schagen.nl/RES. Hier kan ter voorbereiding ook kaartmateriaal met uitleg worden gedownload.

Meer informatie: https://energieregionhn.nl/