Jaarlijks behoefteonderzoek onder ondernemers

Algemeen
Data uit een onderzoek is zeer waardevol.
Data uit een onderzoek is zeer waardevol. (Foto: Pixabay/Mohammed Hassan )

SCHAGEN - Ondernemers in dorpen en stad van gemeente Schagen krijgen deze maand het verzoek om mee te doen aan een onderzoek. Evenals in de vier voorgaande jaren willen de gemeente en de Ondernemersfederatie Schagen (OFS) weten of de ondernemers uitbreidings- en/of verhuisbehoeften hebben.

Het onderzoek bestaat uit het afnemen van een online enquête. Met ondernemers die aangeven dat zij uitbereidingsplannen hebben, neemt de gemeente contact op. Om zo de planning al vroegtijdig af te kunnen stemmen en sneller te kunnen helpen.

Resultaten voorgaande jaren

De ondernemers die in de voorgaande onderzoeken hebben aangegeven te willen uitbreiden, zijn gebeld door de gemeente. Hierbij vroeg de gemeente hoe zij geholpen willen worden. Ook gaf de bedrijfscontactfunctionaris aan wat de gemeente te bieden heeft. Wethouder Jelle Beemsterboer: "Gemeente Schagen zet zich in voor meer werkgelegenheid en versterking van de economie, daar hoort een proactieve houding bij. Als de gemeente in een vroeg stadium kan inspelen op de plannen, kan een procedure ook sneller verlopen."