1e cover van het tijdschrift Vrienden van de Stolp.
1e cover van het tijdschrift Vrienden van de Stolp. ((Foto: aangeleverd))

100ste uitgave Vrienden van de Stolp

Het redactieteam van de Boerderijenstichting Noord-Holland presenteert met trots een unieke prestatie: de honderdste uitgave van het relatieblad ‘Vrienden van de stolp’. Wat ooit in1988 begon met een handmatig opgemaakt en in zwart-wit gedrukt nieuwsblad voor stolpenfanaten, groeide in 30 jaar uit tot een aansprekend, kleurrijk magazine voor alle Vrienden van de Stolp. 

Al 30 jaar hét blad met informatie en inspiratie over stolpboerderijen 

Meer dan 1500 stolpeigenaren of liefhebbers die aangesloten zijn bij de Boerderijenstichting NH lezen dit blad ieder kwartaal. Het geeft informatie over nieuwe ontwikkelingen, zoals het pas opgezette Boerderijenfonds, en inspireert met foto’s en verhalen over stolpeigenaren en alle mensen die zich bezighouden met het behoud van de stolpboerderij in Noord-Holland. Al 30 jaar wordt het blad gemaakt door vrijwilligers.

Buitenplee

In het feestelijke 100ste nummer staat een bijzondere prijsvraag: ‘Win een nummer 100’. In dit geval betekent dat een buitenplee; een cultuurhistorisch verantwoorde, zwartgeteerde ouderwetse kakdoos. Het te winnen exemplaar is voor deze bijzondere gelegenheid beschikbaar gesteld door Bouwkundig Ontwerp- en Tekenbureau Maarten Koning uit De Goorn. Lezers van het blad kunnen meedingen, maar wilt u dit sieraad zelf graag op het erf of weet u iemand die dit bouwwerk graag op zijn erf zou willen hebben en nog geen donateur is, dan kunt u dit melden via info@boerderijenstichting.nl.

Meer berichten