Extra verkeersmaatregelen bij het HVC afval brengstation aan de Zijperweg in Schagen

Algemeen
Afvalinlevering groot, vraag is om te minderen.
Afvalinlevering groot, vraag is om te minderen. (Foto: Pexels)

SCHAGEN - Bij het afvalbrengstation van de HVC aan de Zijperweg staan nog steeds lange rijen auto’s. In deze thuisblijf-tijd vanwege het coronavirus willen de inwoners toch massaal hun afval wegbrengen. De file op de Zijperweg wordt ook gevuld met doorgaand verkeer. Om chaos te verminderen, neemt de gemeente nadere maatregelen.

Het doorgaand verkeer wordt via borden op de weg langs de haven geleid. Dat geeft ruimte op de Zijperweg. Ook komen er verkeersregelaars, die het verkeer in goede banen zullen leiden.

Verminder afvalstroom

Ondertussen verzoekt de gemeente iedereen de afvalstroom te verminderen. Het is te druk, de afvalbakken zijn vol. Dat is in de hele provincie zo. De HVC kan daardoor niet goed wegstorten. 

Het verruimen van openingstijden is geen optie. De mensen van de HVC werken met verminderd aantal keihard bij de afvalbrengstations om het afval te verwerken. Daarom het verzoek aan iedereen om te wachten met het wegbrengen van het afval. Dat zal ook de file verminderen. De HVC, de gemeente en uw plaatsgenoten zullen er dankbaar voor zijn.