Hollands Kroon wil kennis bevorderen om meest innovatieve agrarische sector van Nederland te worden

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

HOLLANDS KROON - Hollands Kroon heeft een professionele innovatieve productiesector en zeer gunstige omstandigheden voor de agrarische sector. Dat is een belangrijke uitkomst van een onderzoek dat de afgelopen weken uitgevoerd is door de Amsterdam Green Campus. Opdrachtgevers zijn LTO  en Noord Hollands Kroon. Op basis van interviews en een enquête is uitgezocht wat de agrarische sector nodig heeft voor de toekomst, en hoeveel ruimte daarvoor nodig is. Ruim 200 agrarisch ondernemers hebben de enquête ingevuld, waarmee een goed beeld is gevormd hoe de sector er in onze gemeente voor staat, en wat er voor nodig is om een goede toekomst tegemoet te gaan.

De toekomst

De opgave voor de komende jaren is om de samenwerking op te zoeken, zowel binnen de sector als met de overheid om meer kennisontwikkeling te bevorderen. Het doel is om tot de meest innovatieve agrarische sector van Nederland behoren. 

In september verder in gesprek met agrarische sector

Eind augustus verstuurt de gemeente  een open uitnodiging naar alle agrarisch ondernemers om te praten over de toekomst. Hoe dat plaats zal vinden ligt nog even aan de maatregelen omtrent corona.