Crowdfunding voor 7-jarige Charley

Algemeen
Steunt u de familie Rensen?
Steunt u de familie Rensen? ((Foto: pr ))

Crowdfunding voor 7-jarige Charley

WAARLAND – Voor de tweede keer in zijn jonge leventje vecht de 7-jarige Charley Rensen uit Waarland tegen leukemie of te wel bloedkanker. Hij ondergaat de ene na de andere chemokuur en zou thuis moeten kunnen bijkomen van alle behandelingen, maar het 120-jaar oude huis waar hij met zijn ouders en broer leeft, is door de bijkomende ongemakken van een oud huis, verre van ideaal. Het heeft een flinke opknapbeurt nodig, alleen ontbreken financiële middelen en tijd om dit aan te pakken.

Daarom zijn vrienden, ouders van klasgenootjes plus een van hun leerkrachten de crowdfunding ‘Help Charley’ gestart, in de hoop voor Charley en het gezin, een ideale woonomgeving te creëren.

Nadat Charley in 2019 de diagnose bloedkanker (Acute Lymfatische Leukemie) had gekregen, volgde een zwaar jaar vol chemo's, operaties en ziekenhuisbezoeken. “Er zou nog één behandeljaar volgen, maar geheel onverwacht werd op 1 september een andere vorm van bloedkanker, Acute Meyloide leukemie, geconstateerd”, zegt Frenchie van der Linden, een van de ouders achter de crowdfunding. Charley belandde daardoor in een nog veel intensiever behandeltraject, met als laatste redmiddel een stamceltransplantatie.

Charleys sterke en positieve ouders, Stefan en Mandy, doen er alles aan om zich staande te houden in deze zware periode. “Ze willen niets liever dan blijven wonen in Waarland, het dorp met een groot hart en een geweldige school”, zegt Van der Linden. “Wij kunnen Charley niet beter maken. Waarmee we wel kunnen helpen is de door Stefan begonnen verbouwing voortzetten, zodat ze straks aan het einde van de lange donkere tunnel weer echt samen kunnen zijn in hun huis waar Charley verder kan herstellen.”

Stichting Help Charley zet alles op alles om via crowdfunding de benodigde verbouwing van het huis te kunnen realiseren. "We zijn ons ervan bewust dat we voor een grote uitdaging staan, maar we gaan ervoor”, zegt Van der Linden.

Voor wie Stichting Help Charley wil steunen: www.helpcharley.nl.