Opening Thuisbij Schagen na maandenlange verbouwing

Algemeen
De prachtige tuin komt straks helemaal tot leven.
De prachtige tuin komt straks helemaal tot leven. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

SCHAGEN - Van half december tot zelfs deze week, is met vrijwilligers en vaklui hard gewerkt aan de opstart van Thuisbij Schagen, dagbesteding voor mensen met dementie en geheugenproblemen. Volgend weekend is het dan zover, de opening van deze nieuwe dagbesteding, gelegen aan de Platanenweg 20 in Schagen.

Initiatiefnemer Marloes Oudeman is ontzettend trots dat binnen enkele maanden de verbouwing is afgerond en dat de opening voor volgend weekend gepland staat. “We hebben met elkaar keihard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Het mooie puntdak op de garages, de openslaande tuindeuren, de nieuwe keuken, de aangelegde tuin. Het plaatje in mijn hoofd is werkelijkheid geworden. Ik kan niet wachten om mijn eerste cliënten te mogen ontvangen. Ik wil de vrijwilligers, donateurs en investeerders, die zich afgelopen tijd hebben aangemeld, enorm bedanken voor hun steun. En hopelijk melden zich nog meer mensen aan, want we kunnen nog wel wat hulp gebruiken.”

De uitnodigingen zijn inmiddels verzonden naar diverse gasten en genodigden. Verder mag in het weekend van 27 en 28 maart iedereen langskomen voor een kennismaking. Wegens corona zijn er wel regels, zo is aanmelding vooraf verplicht en mag je met maximaal 2 personen tegelijk langskomen. Het bezoek is kort maar krachtig, tien minuten. “Het is wat kort, maar ik verzeker je dat je een goede indruk krijgt van wie we zijn en wat we te bieden hebben.”

Dagbesteding Thuisbij is een welkome aanvulling op de zorgvoorzieningen in de stad Schagen. Dat vindt de gemeente ook. Wethouder Sigge van der Veek zal zaterdag de dagbesteding dan ook officieel openen.

Kijk voor meer informatie op: www.thuisbij.eu en klik door naar de vestiging Schagen of bel met Marloes Oudeman: 06 - 21500162.Adres: Platanenweg 20 1741 SC Schagen, parkeren op de parkeerplaats Sportpark aan de Wilgenlaan.

Marloes Oudeman van Thuisbij staat in de net geplaatste keuken.