Wees solidair en koop duurzaam

Duurzaam
Roy Halbesma voor de borduurmachines van Solidair.
Roy Halbesma voor de borduurmachines van Solidair. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

SCHAGEN - Het is al weer ruim 10 jaar geleden dat Solidair, een bedrijf dat bedrijfs- en promotionele kleding levert en voorziet van fraaie bedrukking en/of borduring is gestart in Schagen. Begonnen op het bedrijven terrein Witte Paal, door oprichter Bob Kruijer, werd geavanceerde drukapparatuur omgebouwd om traditionele pvc houdende plastisol inkten te vervangen door waterdragende systemen.

Een uitgebreide borduurstraat kan desgewenst de kleding ook van borduurwerk voorzien in plaats van een bedrukking. De geleverde kleding is voornamelijk duurzaam van organic cotton, bamboe of gerecycled polyester. Uiteraard van kwalitatief hoog niveau, want hoe langer kleding mee gaat des te duurzamer het is. Solidair is partner van MVO Nederland en conformeert zich aan de afspraken zoals vast gelegd in organisaties zoals Fair Wear, die ook toezien op eerlijke arbeidsomstandigheden en beloning.

Blijven investeren

Aan het woord is Roy Halbesma, die 5 jaar terug het bedrijf kwam versterken en steeds meer in de voetsporen van zijn schoonvader treed. Een echt Schagens bedrijf dus, want beiden wonen eveneens in Schagen. Het bedrijf is inmiddels verplaatst naar Industrieterrein Lagedijkerweg en drukcarrousels hebben plaats gemaakt voor veel compactere geavanceerde digitale drukapparatuur. Door te blijven investeren in de nieuwste technieken en te volharden in het duurzaamheid is Schagen een mooi stabiele onderneming rijker. Met deze nieuwe technieken is ook de flexibiliteit groter en kunnen betrekkelijk kleine volumes worden bedrukt, zonder extreme voorbereidingskosten. De borduurstraat is uiteraard mee verhuist.

De perikelen rond Corona treffen een bedrijf als Solidair natuurlijk behoorlijk. Evenementen zijn er niet, horeca, winkels en sportscholen liggen stil en dat zijn natuurlijk onmiskenbaar voorname afnemersgroepen. Overige klantengroepen, veelal bouw georiënteerd, draaien gelukkig volop door en samen met de nodige creativiteit doorstaat Solidair deze zware tijden vooralsnog prima. Kleding voor webshops wordt inmiddels door Solidair volledig “gecustomised” inclusief merklabels etc. , maar ook initiatieven zoals bamboo underwear (bamboounderwear.nl) , duurzame petten (duurzame petten.nl) dragen aan de omzetontwikkeling bij.

Uiteraard hopen we, zoals iedereen, dat we deze coronacrisis snel achter ons laten en ons streven naar duurzaamheid nog verder kunnen vorm geven. Tesamen met snel reageren en afspraken nakomen prima ingrediënten om hier in Schagen verder door te groeien. Meer informatie op onze website www.solidairbv.nl.